|
| Re: <hardtmuth> admini: skandal roku |
|
|
Wysłano: Wtorek, 20 Stycznia 2004, 16:54 |
|
|
|
Ja mam do wyboru tylko różne formy łącza TPSA. Nawet zwykłej kablówki nie chcieli mi podłączyć. |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Wtorek, 20 Stycznia 2004, 20:44 |
|
|
|
Tirinti : |
Ja mam do wyboru tylko różne formy łącza TPSA. Nawet zwykłej kablówki nie chcieli mi podłączyć. |
a lacze radiowe - jest coraz bardziej popularne - jedna osoba stawia serwer a ty sie tylko podpinasz |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <Schyzol> admini: skandal roku |
|
|
Wysłano: Wtorek, 20 Stycznia 2004, 21:04 |
|
|
|
Tylko że najbliżej mieszkająca osoba, która by była chętna mieszka ponad 3kM odemnie, a do tego ma do wyboru TPSA i Aster, a Aster ma jeszcze droższe i gorsze łącza. Poza tym jak bym się podpioł do kogoś to bym nie miał publicznego IP. |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Środa, 21 Stycznia 2004, 00:15 |
|
|
|
Schyzol : |
a lacze radiowe - jest coraz bardziej popularne - jedna osoba stawia serwer a ty sie tylko podpinasz |
no i ktoś musiałby zostać adminem serwera, a przecież tego unikamy jak ognia |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Środa, 21 Stycznia 2004, 00:18 |
|
|
|
Bzdury : |
Serwer na Windowsie XP? |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <Tirinti> admini: skandal roku |
|
|
Wysłano: Środa, 21 Stycznia 2004, 00:21 |
|
|
|
Wspomniałeś gdzieś, że systemy M$ nie wymagają administratorów. To powiedz mi taką rzecz:
mianowicie po cholerę wydzielane są jakiekolwiek grupy użytkowników w systemie Winxxxx? (zaznaczam, że jest tam też grupa Administratorzy, która przecież nie jest potrzebna).
Może i nie dotyczy to internetu i sieci ale jakoś mi się tak przypomniało po tym jak przeczytałem o tym że systemy M$ strasznych administartorów nie wymagają. |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <ulan> admini: skandal roku |
|
|
Wysłano: Środa, 21 Stycznia 2004, 00:22 |
|
|
|
na 2003 serwer |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <Bzdury> admini: skandal roku |
|
|
Wysłano: Środa, 21 Stycznia 2004, 00:29 |
|
|
|
Jeden shit |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Środa, 21 Stycznia 2004, 03:12 |
|
|
|
masz 2 wybory:
1. mozesz dzonic do tp`y albo innej firmy ktora daje ci lacze - i sie skarzyc... co szczerze oni maja gdzies... i nic nie uda ci sie zlatwic o ile nie masz znajomosci
2. mozesz miec goscia ktory bedzie tym wszystkim rzadzil i wierz mi szybciej cos zyskasz u niego niz u tp`sy..ja mam radiowe i jesli ma jakis problem to 1 tel i jest po sprawie
poza tym wszytskie zabezpieczenia sa na jego glowie a nie na twojej.. |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Środa, 21 Stycznia 2004, 03:14 |
|
|
|
ulan : |
Serwer na Windowsie XP? |
na czym bys nie postawil serwera i tak bedzie to mialo plusy i minusy - wszystko zalezy od tego do czego ma to sluzyc |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Środa, 21 Stycznia 2004, 12:41 |
|
|
|
na czym bys nie postawil serwera i tak bedzie to mialo plusy i minusy - wszystko zalezy od tego do czego ma to sluzyc |
Jakbys byl dluzej na tym forum, zrozumialbys ironie tego posta. |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Środa, 21 Stycznia 2004, 18:42 |
|
|
|
Jakbys byl dluzej na tym forum, zrozumialbys ironie tego posta. |
wiesz nie wszyscy rozumieja wszystko i tak szybko tak jak Ty |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Środa, 21 Stycznia 2004, 19:03 |
|
|
|
wiesz nie wszyscy rozumieja wszystko i tak szybko tak jak Ty |
ROTFL |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <ulan> admini: skandal roku |
|
|
Wysłano: Środa, 21 Stycznia 2004, 19:42 |
|
|
|
Ja mam serwer na 2003, ale jest z nim więcej problemów niż z XP. XP to zdecydowanie najlepszy obecnie system dla serwera. Zobaczymy co będzie z Longhornem. |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <Bzdury> admini: skandal roku |
|
|
Wysłano: Środa, 21 Stycznia 2004, 19:44 |
|
|
|
Z przyzwyczajenia nazwali tak tą grupę. Zresztą już lepiej być adminem niż (d)rootem. |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <Tirinti> admini: skandal roku |
|
|
Wysłano: Środa, 21 Stycznia 2004, 19:45 |
|
|
|
Nie bede z tym polemizowal bo nie widze najmniejszego sensu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <Schyzol> admini: skandal roku |
|
|
Wysłano: Środa, 21 Stycznia 2004, 19:52 |
|
|
|
masz 2 wybory:
1. mozesz dzonic do tp`y albo innej firmy ktora daje ci lacze - i sie skarzyc... co szczerze oni maja gdzies... i nic nie uda ci sie zlatwic o ile nie masz znajomosci
2. mozesz miec goscia ktory bedzie tym wszystkim rzadzil i wierz mi szybciej cos zyskasz u niego niz u tp`sy..ja mam radiowe i jesli ma jakis problem to 1 tel i jest po sprawie
poza tym wszytskie zabezpieczenia sa na jego glowie a nie na twojej..
1. Ja dzwonię do TPSA kiedy zauważę problem.
2. Jak zauważę problem to zgłaszam go adminowi, a jak on zauważy, że ja zauważyłem to dopiero dzwoni do TPSA, chyba że on wcześniej zauważy.
Ale niestety on robi zabezpieczenia i jego zabezpieczenia utrudniają mi życie. Od choćby wczoraj ściągałem z nowego fserva i musiałem odblokować port. Zrobiłem to odrazu, a tak bym musiał czekać aż mi admin łaskę zrobi, albo mnie oleje.
Poza tym 512 to mało i nie ma tu czego dzielić, a DSL 1Mbps wychodzi drożej od 2xNeostrada, dlatego właśnie mamy z kolegą po Neostradzie. |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Czwartek, 22 Stycznia 2004, 00:11 |
|
|
|