|
| Szybkie X-y, szybki linux |
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 29 Marca 2004, 19:32 |
|
|
|
Po co mi komputer?
Po to, aby przegladac internet, odbierac e-maile, gadac na GG, sciagac z osiolka, ogladac filmy i czasem jakis dokument napisac.
Nic wiecej.
Do tej pory siedzialem na Mandrake, ale coraz czesciej zauwazam, ze jest to wielka kobyla, slimaczaca sie niemilosiernie. W dodatku korzystam ze srodowiska KDE, ktore po paru godzinach wzmozonej pracy mldonkey slimaczy sie gorzej niz Windy na P100 ;)
Doskwiera mi to, chce to zmienic.
Zastanawialem sie nad zmiana dystrybucji (Debian), ale poki co chcialbym przyjzec sie innym srodowiskom X-owym niz KDE czy Gnome.
Od czego zaczac, na czym skonczyc? ;)
EDIT:
Przy okazji pytanie. Podobno istnieja wtyczki do Mozilli i Open Office, ktore juz przy starcie X-ow laduja jakies moduly obu aplikacji, dzieki czemu podczas sesji uruchamiaja sie one znacznie szybciej. Prawda to? |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: Szybkie X-y, szybki linux |
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 29 Marca 2004, 23:16 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <gROszeCK1> Szybkie X-y, szybki linux |
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 05 Kwietnia 2004, 18:14 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: Szybkie X-y, szybki linux |
|
|
Wysłano: Wtorek, 06 Kwietnia 2004, 09:33 |
|
|
|
Ja właśnie wczoraj zainstalowałem XFce4 i .... SZOK ta szybkość ... np America`s Army 2.0.0a to już nie biega ale lata z wszystkim na maxa ... wzrost prędkości w porównaniu do KDE to ok 50 - 70 FPS !!!!! super jak by miało jeszcze aktywny pulpit vide KDE to przesiadka gotowa a tak zrobiłem innego usera do gier z Xfce4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <e X t 7 3> Szybkie X-y, szybki linux |
|
|
Wysłano: Wtorek, 06 Kwietnia 2004, 11:52 |
|
|
|
Gdzie mozna sciagnac i poczytac po polsku o tym XFc4? Od razu jakies male FAQ na temat instalacji poprosze :-P |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <EDDY> Szybkie X-y, szybki linux |
|
|
Wysłano: Wtorek, 06 Kwietnia 2004, 12:50 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Piątek, 09 Kwietnia 2004, 23:20 |
|
|
|
miałem mały problem z podpisaniem xfce4 pod kdm czyli menadzera logowania Mandrake .. ale problem roziwiązany
1. w katalogu /etc/X11/wmsession.d/ tworzymy plik o nazwie
19xfce4
który zawierać powinien następujący skrypt
NAME=XFce4
ICON=xfce4.png
EXEC=/usr/bin/startxfce4
DESC=The bleeding edge
SCRIPT:
exec /usr/bin/startxfce4
2. następnie kopiujemy skrypt startowy:
cp /usr/local/bin/startxfce4 /usr/bin/startxfce4
3. na koniec dodajemy nazwę XFce4 do
/usr/share/config/kdm/kdmrc
w następujące miejsce
...
MinShowUID=500
PreselectUser=Default
SelectedUsers=ext73,root,ext
SessionTypes=KDE,WindowMaker,IceWM,XFce4,failsafe,default
ShowUsers=Selected
SortUsers=true
....
i juz powinno działać |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Niedziela, 11 Kwietnia 2004, 17:04 |
|
|
|
Dokladnie o cos takiego jak XFCE4 mi chodzilo Speed niesamowtiy w porownaniu do KDE a i funkcjonalnosc w pelni mi wystarcza.
Co do instalacji na Mandrake (9.2 ale jest tez dla 10.0) to proponuje raczej dwie komendy:
urpmi.addmedia eslrahc http://www.eslrahc.com/9.2/ with hdlist.cz
urpmi xfce4
I dziala bez zadnego problemu; dopisuje sie do typow sesji w X-owym logowaniu sam ;) |
|
|
|
|
noclegi w ciechocinku
Kopiowanie i rozpowszechnianie materiałów w całości lub części jest niedozwolone. Wszelkie informacje zawarte w tym miejscu są chronione prawem autorskim.
|