Wysłano: Niedziela, 13 Lutego 2005, 19:36 |
|
|
|
no bo najlepszy/najgorszy??? a w jakim sensie???
a "najmniej lubiany" jest wg bezpieczniejsze. najmniej lubiany, najbardziej wnerwiający... do dzieła. mam tu kilka typów
ABOY !!! - autoparodia samych siebie (z WTSHNN) i w dodatku najlepszy dowód na włażenia amerykanom w ...
Elevation - no po prostu tego nie trawię
One - wersja barowa - po co to???
stuck in the moment - obie ilustracje mnie nie przekonują - ta futbolowa to kolejny przejaw włażenia obywatelom USAw ... (choć muszę przyznać, że początek niezły)
i to by było na tyle |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: Najmniej lubiany clip |
|
|
Wysłano: Niedziela, 13 Lutego 2005, 21:04 |
|
|
|
Ja nie lubię teledysku do 'stuck in a moment' - tego gdzie bono wypada z samochodu. W sumie nie potrafię wyjaśnic dlaczego, ale jakos mnie drazni.
pzdr |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Niedziela, 13 Lutego 2005, 21:35 |
|
|
|
najmniej lubiany? chyba wielki zawód przy teledyskach do Love Is Blindness i Until The End Of The World - spodziewałam się czegoś 'więcej' |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Niedziela, 13 Lutego 2005, 22:07 |
|
|
|
Mysterious Ways ... ten teledysk nie ma przebicia ... ciagle to samo sie w nim dzieje. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Niedziela, 13 Lutego 2005, 22:28 |
|
|
|
A ja chce się nie zgodzić z którymś tam przedmówcą, bo teledysk do Elevation jest boski, najbardziej mi się podoba Bono obok tej minii żyrafy :D |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Niedziela, 13 Lutego 2005, 23:51 |
|
|
|
W.I.R-E : |
najmniej lubiany? chyba wielki zawód przy teledyskach do Love Is Blindness i Until The End Of The World - spodziewałam się czegoś 'więcej' |
Nie zgodze sie co do teledysku Love is Blindness. Własnie o to w nim chodzi, ma swój klimat! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 14 Lutego 2005, 13:53 |
|
|
|
poplemon : |
no bo najlepszy/najgorszy??? a w jakim sensie???
a "najmniej lubiany" jest wg bezpieczniejsze. najmniej lubiany, najbardziej wnerwiający... do dzieła. mam tu kilka typów
ABOY !!! - autoparodia samych siebie (z WTSHNN) i w dodatku najlepszy dowód na włażenia amerykanom w ...
Elevation - no po prostu tego nie trawię
One - wersja barowa - po co to???
stuck in the moment - obie ilustracje mnie nie przekonują - ta futbolowa to kolejny przejaw włażenia obywatelom USAw ... (choć muszę przyznać, że początek niezły)
i to by było na tyle |
one wresja barowa , jest super .
ta gdzie sie przebieraja za kobiety jest dziwna.
stuck in the moment wersja na stadionie, rzeczywiscie totalny bezsens, o co tam w ogole chodzi?? za to wersja wypadajaca super! w ogole fajna , luzna piosenka. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 14 Lutego 2005, 15:18 |
|
|
|
Stuck- wersja futbolowa , co do love is blindness to zgadzam się w przedmówcą, chodziło o klimacik zoo tv/ zooropy |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 14 Lutego 2005, 15:57 |
|
|
|
Kwestia gustu - jak zawsze w takich tematach!!!
Jeden z fajniejszych - NUMB - cikawe ile razy to nagrywali 9przeciez musieli tam umierać ze śmiechu)
Jeden z gorszych - I will folow (pewnie dlatego ze budzet wyosił tyle co taśma i jedzenie dla operatora kamery) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 14 Lutego 2005, 17:42 |
|
|
|
paf : |
Kwestia gustu - jak zawsze w takich tematach!!!
Jeden z fajniejszych - NUMB - cikawe ile razy to nagrywali 9przeciez musieli tam umierać ze śmiechu)
Jeden z gorszych - I will folow (pewnie dlatego ze budzet wyosił tyle co taśma i jedzenie dla operatora kamery) |
wez pod uwage ze ten klip powstał w 1980 roku i był to debiut "teledyskowy" zespołu. Jesli chodzi juz o budzety to U2 na poczatku kariery za duzo go nie mieli, wiec nie ma sie co dziwic ze I will follow jest taki a nie inny. raczej nikt nie wydaje mnóstwa pieniedzy na klip zespolu ktory swierzo debiutował... Jak dla mnie i wielu innych ten teledysk ma swoj urok. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 14 Lutego 2005, 19:16 |
|
|
|
I Will Follow jest cudnym klipem - młodziutki tańczący BONO rzuca na kolana Larry, co go ledwo zza perkusji widać, Adam z tym swoim fryzem i Edge z górą włosów - totalna polewka ale ma urok! |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <W.I.R-E> Najmniej lubiany clip |
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 14 Lutego 2005, 21:43 |
|
|
|
Vertigo-obydwie wersja. Tej z niebieskim tłem dlatego ponieważ jest nudna i nic się w niej nie dzieje, a Larry wygląda za sztywno. Tej oficjalnej bo jest moim zdaniem za bardzo efekciarska i tak jak od tej poprzedniej-wieje nudą. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Wtorek, 15 Lutego 2005, 00:09 |
|
|
Atomic_Mario |
Nałogowy uczestnik |
|
|
Użytkownik #1798
|
|
[ Osobista Galeria ] |
|
|
|
|
|
|
Jak widać możemy się tu przekomarzać. Dla jednego dany klip jest najgorzy, dla innego jest jednym z ulubionych.
Ja jeżeli mam już jakiś wskazać to postawię na Walk On (Broń Boże nie myślę tutaj o tej a'la Brazyliana). Moim zdaniem niektóre wersje alternatywne klipów są tworzone dla tych, którzy potrzebują mieć podane przesłanie danego kawałka na talerzu. Oto najlepsze przykłady - wspomniane Walk On, Stuck..., One
Wracając do wspomnianego Walk On - wydaje mi się on troche przesłodzony, ale może właśnie o to chodziło? |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <poplemon> Najmniej lubiany clip |
|
|
Wysłano: Wtorek, 15 Lutego 2005, 00:45 |
|
|
|
Parę dni temu widziałem teledysk Sometimes You Can't Make It On Your Own i jestem trochę zdruzgotany tym, co zobaczyłem. Szkoda, że tak świetny utwór ma tak marne video. eh.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Wtorek, 15 Lutego 2005, 17:39 |
|
|
|
Dla mnie Vertigo to najgorszy teledysk jaki widzialem. To tlo wklejone w blue boxie to straszny kicz. Z tego samego powodu nie lubie tez I Will Follow. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Wtorek, 15 Lutego 2005, 18:04 |
|
|
|
I will follow jest świetne Ciekawe czy krecąc IWF domyślali się co ich czeka za 20 lat |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Środa, 16 Lutego 2005, 00:36 |
|
|
|
Coyote : |
Vertigo-obydwie wersja. Tej z niebieskim tłem dlatego ponieważ jest nudna i nic się w niej nie dzieje, a Larry wygląda za sztywno. Tej oficjalnej bo jest moim zdaniem za bardzo efekciarska i tak jak od tej poprzedniej-wieje nudą. |
tak, obie wersje Vertigo są beznadziejne, ale ta 'niby' studyjna to chyba ich najgorszy klip at all zresztą, nie wiem co ich ostatnio bierze na te dublowane video - One było majsterszytkiem jak dla mnie - oba video, ale każde kolejne wersje BD, SIAMAYCGOOI, WO a teraz Vertigo to lekkie przegięcie... |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <W.I.R-E> Najmniej lubiany clip |
|
|
Wysłano: Środa, 16 Lutego 2005, 00:48 |
|
|
|
I will follow z 80' ma swoj klimacik, te fryzury powalaja na ziemię, Bono fajnie tanczy ale moim zdaniem jest fajny , najlepszy jest refrenik widac emocje u Bono, po kilku razach jak widzialem i juz mi sie nie chcialo smiac to jest calkiem interesujacy.
ja zawsze twierdzilem ze juz w pierwszych dokonaniach U2 czy to chodzi o teledyski czy pierwsza plyte juz widac ze to wielki zespol bedzie.
co do clipu do Sometimes ..mi sie podoba bardzo osobisty i tak mi sie wydaje trzeba do niego podchodzic , w ogole utwor wymiata.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Piątek, 18 Lutego 2005, 12:20 |
|
|
|
poplemon : |
|
Tak samo można powiedzieć, że WTSHNN jest parodią Glorii. Także najwięcej włazili w d... amerykanom właśnie w okresie JT i R&H. Teledysk do ABOY jest wporządku. Nie przypominam sobie, by kiedyś jakiś zespół wykonał podobny numer (i to z taką klasą). Ogólnie jestem zadowolony ze wszystkich teledysków do HTDAAB. Biją na głowę amerykańską wersję Stuck/Walk On, Elevation czy Electrical Storm (tragedia:P) |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <Zooropean103> Najmniej lubiany clip |
|
|
Wysłano: Piątek, 18 Lutego 2005, 20:11 |
|
|
|
wiecie jaki mi sie bardzo teledysk podoba???
"Two hearts beat as one"
edge w kurtce w kratke bialo czarna , kapelusz , okulary ciemne {sic!}- wypas.
Bono fryzura , jak by go samolot trafil.
adam : blondas hehehe
ale utwor jest swietny , dopiero ostatnio na niego zachorowalem i slucham caly czas.
sciagnalem gdzies "U2 - 1982-83 Dublin - Two Hearts Beat As One "
13 wersji tegoz utworu... jak nagrywali w studio
no dla mnie miodzio hehehe |
|
|
|
|
Kopiowanie i rozpowszechnianie materiałów w całości lub części jest niedozwolone. Wszelkie informacje zawarte w tym miejscu są chronione prawem autorskim.
|