|
| Re: <haps> HOMO TWIST - koncerty |
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 02 Czerwca 2008, 08:13 |
|
|
|
Jak śpiewa MM jakoś nie zwracam uwagi na to jak wygląda , ani jak się ubiera . Jeżeli coś przyciąga moją uwagę , poza oczywiście śpiewem i tekstem , to te "zajefajne graty" czyli w szczególności gitara , na której gra podczas koncertów z zespołem . |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: HOMO TWIST - koncerty |
|
|
Wysłano: Piątek, 06 Czerwca 2008, 00:58 |
|
|
|
"A w Krakowie..." było pięknie. Nie wiem ile się spóźniłam na koncert (o 19:30 przybyłam na Rynek i już rozbrzmiewał "Syf"- w rzeczy samej- pomyślałam, bo wydawało mi się, że ominął mnie niespodziewanie cały koncert. O ile się nie mylę miał się zacząć o 20, a tu takie coś...). W sumie zawsze 50 min to lepiej niż nic .
Koncert skończył się o 20:20, gdzie miejsce Homo Twistu zajął Grzesiu Turnau.
Dobrze, że repertuar wzbogacony został o kolejne piosenki z "Matematyka" (oprócz słyszanych mi już na żywo: "Andaluzyjskich stelaży", "200 zł", "Wiesława", "Matematyka", doszedł utwór "Prawdziwa miłość"). Im więcej tym lepiej.
P.S. moja flaga została "oficjalnie zatwierdzona do użytku" (by MM ) poprzez złożenie na niej podpisów członków zespołu |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <Kindża> HOMO TWIST - koncerty |
|
|
Wysłano: Piątek, 06 Czerwca 2008, 09:51 |
|
|
|
Oj Kindża , ale Ci zazdroszczę . A takiej fanki mogą pozazdrościć HT inne zespoły . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Piątek, 06 Czerwca 2008, 10:49 |
|
|
|
Eee tam, mocno przesadzasz Ula! Zwyczajna kolej rzeczy. Po prostu mam szczęście, że w miarę blisko mieszkam i tyle (tak sobie to przynajmniej tłumaczę ). W tym roku naprawdę świetnie wyszło, bo kursowałam kolejno: Zabrze-Kraków-Mysłowice-Kraków .
P.S.
Cytat: |
P.S. moja flaga została "oficjalnie zatwierdzona do użytku" (by MM ) poprzez złożenie na niej podpisów członków zespołu |
Moja chluba (niestety dzięki ochroniarzowi, który za bardzo się wczuł w swoją rolę pilnowania wejścia za kulisy (pomimo tego, że miałam przepustkę; zabrakło mi paru minut żeby go złamać , bo jego towarzyszka wyraziła chęć wpuszczenia mnie (szklanka do połowy pełna), no ale nieubłagalnie zbliżała się godzina odjazdu mojego pociągu) musiałam odpuścić, a co za tym idzie nie udało mi się dotrzeć do Potvora. Zaległości nadrobię przy kolejnej okazji) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Piątek, 06 Czerwca 2008, 15:59 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Sobota, 07 Czerwca 2008, 10:06 |
|
|
|
Zdjęcia super ! "Moja chluba" też . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 23 Czerwca 2008, 06:56 |
|
|
|
"w kleszczach milczenia pociągiem jadę..." => Kierunek: Rawicz (22.06.08r.).
"Witam sektor Vipowski tak szczelnie oddzielony od ludzi z ulicy (...)" (trafnie skomentowane...) , takimi słowami MM zaczął koncert HT w Krakowie... więc przy okazji Dnia Wędliniarstwa również należało się spodziewać czegoś ciekawego. Ano było. Utwór "Wiesław" idealnie się wpasował w klimat dzięki obecności parówki w tekście oraz tekst, który rozśmieszył publiczność: "Nie może być tak, że na imprezie wędliniarskiej ktoś nie odpierdoli jakiejś kiszki lub kaszanki"
Koncert jak zwykle udany. Co do setlisty, to było: Nobody, Syf, Suknia, Moniti revan, Arkadiusz, 200 zł, Matematyk, Wiesław, Twist Again, Spider, Open yo, Irma tine var i Petarda.
MM zaszalał i po bisie rzucił swoje okulary przeciwsłoneczne w publiczność (idealnie nade mną przeleciały... i wpadły w ręce jakiegoś faceta )
A poniżej foty mojej produkcji:
http://sianozety2003.w.interia.pl/rawicz1.JPG
http://sianozety2003.w.interia.pl/rawicz3.JPG
http://sianozety2003.w.interia.pl/rawicz4.JPG
http://sianozety2003.w.interia.pl/rawicz6.JPG
http://sianozety2003.w.interia.pl/rawicz7.JPG
http://sianozety2003.w.interia.pl/rawicz8.JPG
http://sianozety2003.w.interia.pl/rawicz9.JPG |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 23 Czerwca 2008, 15:30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Wtorek, 24 Czerwca 2008, 16:28 |
|
|
|
Kindża - bez flagi byłaś!!! Jak mogłaś??? Nie mogę Cię dostrzec. Teksty maestra rewelacja, już sama wątpię czy wolę go słuchać czy...słuchać |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Wtorek, 24 Czerwca 2008, 19:03 |
|
|
|
haps : |
Kindża - bez flagi byłaś!!! Jak mogłaś??? Nie mogę Cię dostrzec. |
jak bez , jak z..
15 rząd ostatnia fotka i macha aż miło i dwa rzędy niżej... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Wtorek, 24 Czerwca 2008, 21:47 |
|
|
|
ano, jeszcze siedzę w 6 rzędzie (na drugim planie, na trawie, z faną na kolanach)... a na tej fotografii z 17 rzędu wyszłam jak jakiś Potter albo inna Hermiona: różdżka w ręku i jakieś bliżej nieokreślone COŚ wychodzące z drugiego końca różdżki . Wogóle... to moja moja koszulka została ocenzurowana (na wszystkich ujęciach czyjaś głowa zasłania, a wcale tłumów koło mnie nie było), chyba komuś nie spodobał się napis "Fuck You" . Cóż...
Te zdjęcia (ze mną, oczywiście) to jakaś porażka... .
P.S. a flaga ze mną jest zawsze, nie inaczej. Wkońcu po to została zrobiona. W najbliższym czasie planuję zmianę na coś większego, no ale to wymaga czasu (jak wszystko zresztą) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Środa, 25 Czerwca 2008, 09:18 |
|
|
|
...a te okularki , Kindża , to pewnikiem do Ciebie były rzucone .
Trzeba było o nie zawalczyć , jak panny na weselu walczą o bukiet panny młodej .
Chcesz zmienić "Twoją Chlubę " na coś większego , a autografy i podpisy zatwierdzające ?!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <Ula.B> HOMO TWIST - koncerty |
|
|
Wysłano: Środa, 25 Czerwca 2008, 11:11 |
|
|
|
rzucone do mnie czy nie do mnie... teraz to już nie ma najmniejszego znaczenia . Wtedy to była szybka kalkulacja moich szans: mając na uwadze mój refleks "podwodnego szachisty" i wzrost kolesia stojącego za mną rachunek był prosty... Następnym razem poproszę o imienne wręczenie do ręki . Hehe .
Ulaaaa.... Przyjdzie czas na nową wersję fany, to znajdzie się i czas na złożenie nań podpisów (no, ale o tym będę myśleć, jak już będzie na czym je złożyć). |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Środa, 25 Czerwca 2008, 12:58 |
|
|
|
Noooo, przypatrzyłam się i Kindżę z flagą dojrzałam... Kindża, ale w ramiona nie wziął Ciebie tylko jakieś tam paniusie, a raczej paniule... ło jeryńciu, juz widzę, jak kwiczały . A co z tą flagą? Rozsyłacie ludziom do podpisu? Ależ bardzoż chętnież... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Piątek, 08 Sierpnia 2008, 20:28 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Sobota, 09 Sierpnia 2008, 05:26 |
|
|
|
dalszy ciąg OFF FESTIWALu tym razem ode mnie. Moja "wesoła twórczość":
Zagrali planowo... ani nuty dłużej, bez bisów.
Z setlisty pamiętam tylko to: Ni siostry ni brata, Matematyk, Suknia, Syf, Moniti revan, Arkadiusz, 200 zł, Andaluzyjskie stelaże, Wiesław, Portfel ojca. Publika tłumnie przybyła. Było jak zawsze OK. Szkoda tylko, że tak krótko.
P.S. jeszcze artykulik z netu |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|