Forum Dyskusyjne
Zaloguj Rejestracja Szukaj Forum dyskusyjne

Forum dyskusyjne -> Umysł i ciało -> Smakosze -> Bogracz<aplauz>
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Bogracz<aplauz>
PostWysłano: Czwartek, 03 Marca 2005, 21:38 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
badol
Czytelnik
<tt>Czytelnik</tt>
 
Użytkownik #3073
Posty: 3


[ Osobista Galeria ]




1 KG.MIĘSA WOŁOWEGO(PRĘGA)
1 DUŻA SŁODKA PAPRYKA
4 STRĄGI OSTREJ PAPRYKI (CHILI)
2 PACZKI PAPRYKI SŁODKIEJ(KAMIS)
1 DUŻA CEBULA
-PRZYPRAWY-
SÓL,PIEPRZ,WEGETA LUB KUCHAREK,PUSZKA PRZECIERU POMIDOROWEGO.
Mięso pokrojone w kostkę podsmażyć na patelni.Cebulę pokrojoną zeszklić.Wszystko przeżucić do rondelka razem z pokrojoną na cztery części słodką papryką,na pół z czterema paprykami ostrymi,ze wsypaną słodką papryką i przyprawami do smaku.Rondelek zalać wodą na ¾ i gotować na małym ogniu.Gdy papryka zmięknie,włożyć ją należy do osobnego garnuszka i razem z łyżeczka kminku oraz puszką przecieru pomidorowego -gotować w tłuszczu(margaryna) i wodzie.Gdy mięso staje się już miękawe,dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.Paprykę z resztą zawartości z garnuszka przeyrzeć na sitku,i gdy już kartofle będą miękkie-dodać wszystko do rondelka.Wszystko razem zagotować.
biggrin.gif
  
Re: <badol> Bogracz<aplauz>
PostWysłano: Czwartek, 03 Marca 2005, 22:04 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
Wujek Zed
Stary pierdoła
 
Użytkownik #165
Posty: 1361


[ Osobista Galeria ]




Wybacz, ale na ile ja się znam na sztuce kulinarnej, to z czterema strąkami czuszki to musi być niejadalne.
  
Re: <Wujek Zed> Bogracz<aplauz>
PostWysłano: Piątek, 11 Marca 2005, 16:09 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
oozz
Stały bywalec
<tt>Stały bywalec</tt>
 
Użytkownik #239
Posty: 219


[ Osobista Galeria ]




Bogracz..czyli kociołek. Ja kupiłem taki na węgrzech i ma około 4l. Biorąc z przepisu 1kg wołowiny, 3l wody (bo 3/4 kociołka), do tego jeszcze ziemniaki. A czuszka ma być na pół podzielona, czyli świeża. Suszona, sproszkowana to rzeczywiście "załatwiłaby" danie,a świeża i połówki...może da się zjeść. Mnie zaciekawiło raczej, po co miękką paprykę na tłuszczu męczyć. Wiem, witamina A(chyba wink.gif ) rozpuszcza się w tłuszczu....ale po gotowaniu do miękkości...za wiele bym się jej (witaminy) w papryce nie spodziewał...
Szkoda tylko, że przepis wygląda na przepisany, a nie brany z głowy (czytaj specjalność domu).
  
Re: <Wujek Zed> Bogracz<aplauz>
PostWysłano: Piątek, 11 Marca 2005, 16:14 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
J@ger
n00b vip
 
Użytkownik #15
Posty: 3702


[ Osobista Galeria ]




na trzezwo zdecydowanie niejadalne

ale po kilku piwach widzialem na wegrzech takich ludzi co probowali :D
nastepnego dnia basen i cien :D
  
Bogracz<aplauz>
Forum dyskusyjne -> Umysł i ciało -> Smakosze

Strona 1 z 1  
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  
Najlepsze ceny na grzejniki płytowe Kermi grzejniki kermi wrocław Kermi K22 V22 stalowe płytowe zamiast żeliwnychkoparko ładowarka Piłatransportpensjonat nad morzem Kołobrzeg pensjonaty wakacyjny pensjonatKursy
Kopiowanie i rozpowszechnianie materiałów w całości lub części jest niedozwolone. Wszelkie informacje zawarte w tym miejscu są chronione prawem autorskim.



Forum dyskusyjne Heh.pl © 2002-2010