Wysłano: Sobota, 26 Marca 2005, 14:36 |
|
|
|
Dlaczego tak mało chłopaków chce tańczyć?? [tuman] |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <SyLwIa> Taniec towarzyski |
|
|
Wysłano: Sobota, 26 Marca 2005, 15:18 |
|
|
|
Bo taniec to sztuka i tańczenie, jeśli się tego robić nie potrafi, to raczej jest nieudolna próba podrygiwania. I nawet jeśli przyjąć, że jest to kurs to jednak nie wszyscy także mają ekshibicjonizm wpisany w naturę i o ile jeszcze potrafią sobie podygać w towarzystwie dobrych znajomych (lub najlepiej z jedną znajomą) to osoby nieznajome krępują i są jednak silnie stresującym czynnikiem. Ale ja oczywiście racji mieć nie muszę, a mój pogląd to tylko racjonalizowanie sobie mojej niechęci do wyjścia na parkiet, rajt? ; > |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Piątek, 15 Grudnia 2017, 20:31 |
|
|
|
Mężczyźni po prostu wstydzą się tańca:) |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Środa, 10 Stycznia 2018, 23:01 |
|
|
|
To nie chłopcy nie chcą tańczyć tylko tatusiowie nie chcą nauczyć ich tańczyć lub sami nie umieją a to przykre. |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Środa, 11 Kwietnia 2018, 08:26 |
|
|
|
Ja nawet nie wiem skąd, ale sam jakoś tak się nauczyłem i nie mam problemu w poprowadzeniu dziewczyn. Co więcej, żadna z nich nie narzekała, że źle tańczę, więc albo faktycznie dobrze mi to wychodzi, albo są miłe i nie krytykują. Ogólnie muszę przyznać, że jednak bardzo lubię poszaleć na parkiecie przy różnych rytmach. |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Sobota, 20 Kwietnia 2019, 15:57 |
|
|
|
Pewnie staraja sie byc mile i tyle w temacie
Swoja droga to taniec ma wiele pozytywnych wlasciwosci. |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Niedziela, 21 Kwietnia 2019, 20:37 |
|
|
|
Moim zdaniem trzeba sobie znalezc w zyciu jakas pasje. Dla wielu osob staje sie nia nauka tanca .. nie ma sie co dziwic poniewaz przez ostatnie lata stal sie dosc popularny. Z jednej strony mozna powiedziec, ze za sprawa programow rozrywkowych .. z drugiej to szukanie blizszego kontatku z drugim czlowiekiem. Kiedys czytalam artykul na temat tego, ze wiele par powstaje w takich miejscach jak szkola tanca. Sama mam znajoma ktora poznala swojego przyszlego meza w takich okolicznosciach :) To nie jedyny plus bo jest ich cala masa. Przede wszystkim taniec moze posluzyc jako swietne narzedzie do wyrobienia sobie kondycji. Sama nauka krokow wymaga takze dobrej synchronizacji ruchow oraz dostosowania ich do tempa muzyki. Mozna powiedziec .. to takie polaczenie treningu umyslu i ciala. Mile widziana jest takze dyscyplina, szczegolnie gdy uczymy sie bardziej skomplikowanych rodzajow tanca. Podstawa jest nie poddawac sie pomimo wszystkich wyzwan jakie na nas czekaja. Jesli chodzi o kurs tanga kraków to musisz poszukac opinii na wlasna reke. W przejrzanych kilku pierwszych pozycjach w wynikach wyszukiwania .. dobrze prezentuje sie bravotango.pl A nie masz moze na jakims portalu spolecznosciowym znajomych uczeszczajacych na takie zajecia? |
|
|
|
|
|