Wysłano: Poniedziałek, 21 Lipca 2003, 21:29 |
|
|
|
Poszukejemy serwera, niekoniecznie darmowego, ale w przystępnej cenie (czyli za tak mało jak się da). Zależy nam na przyzwoitym transferze, obsłudze PHP, możliwości udostępniania plików do ściągania, potrzebujemy około 10-20 MB miejsca.
Po ostatnim numerze friko dziękujemy za współpracę darmowym serwerom. |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 21 Lipca 2003, 21:36 |
|
|
|
ze tak sie spytam, co zrobili na friko, ze zmieniacie server???
20MB, cos sie znajdzie chyba ;) |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 21 Lipca 2003, 21:55 |
|
|
|
Dowalili swój kod do strony Makrofagusa, przez co sypnęły się obrazki, dołożyli z boku strony ramkę z reklamą. Mało? |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 21 Lipca 2003, 23:33 |
|
|
|
miejsce na strone by sie znalazlo, ale jedyne lacze jakie moge zaoferowac to DSL 512/128 wiec nie wiem czy odpowiada wymogom |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Wtorek, 22 Lipca 2003, 12:26 |
|
|
|
ja mam na friko... hehehehe... jednak ramki nie mam bo wystarczy założyć domenę w http://www.mmx.pl i włączyć blokade ramek z innej strony... i tu właśnie informatycy z friko są bezradni hehe
nie wierzycie to sprawdzcie następujące adresy : http://www.u2.friko.pl oraz http://www.u2.mmx.pl stronki te same a jakoś ramek na mmx nie ma
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Wtorek, 22 Lipca 2003, 12:27 |
|
|
|
AHA !!! Jest jeszcze serwer http://www.piwko.pl na którym nie ma nawet reklam ... 60 Mb ale serwer nie zaszybki |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Wtorek, 22 Lipca 2003, 13:04 |
|
|
|
Obserwabla : |
Dowalili swój kod do strony Makrofagusa, przez co sypnęły się obrazki |
O co chodzi z tym kodem ?? |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Czwartek, 24 Lipca 2003, 14:21 |
|
|
|
Już wyjaśniam. Administrator chciał wstawić linka na stronie, nie zważając na wcześniejszą jej kompozycję. Przez to pewne elementy graficzne znalazły się nie w tych miejscach, w których powinny, a czytanie tekstu było bardzo utrudnione. |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Czwartek, 24 Lipca 2003, 17:31 |
|
|
|
aha... czasem bywa tak z tymi bezłatnymi serwami... nietety, płatne czasem są wciąż za drobie.. ZNACIE MOŻE JAKIEŚ TANIE A DOBRE SERWERY WWW????? |
|
|
|
|
|
|
|
|
| bezpłatne serwery mnie wkurzają |
|
|
Wysłano: Piątek, 25 Lipca 2003, 17:44 |
|
|
|
hmm... odwołuje wszystko co napisałem !!!! dziś wchodze na swoją stronkę aby sprawdzić statystyki a tu k**** reklama i to u boku ramki, tak że moją stronę zwężyło pewnie się skumali że ludzie zakładają domeny i usuwają ich zacne reklamy. Naszczęście qmpel użyczył bardzo dobrego serwera i tak musiałem przewalić na inny serwer 15 MB danych oczywiście zajęło mi to z 2 godziny ale jakoś działa... nie radze przechowywać żadnych stron na bezpłatnych serwerach bo zawału można dostać...przecież takie strony naszpikowane pop-up'ami ludzie omijają z daleka ! (powiem tyle że ten numer wywinął friko.pl )
P.S Eddy ! Dobrze że dodałeś tą nową emoikonę :::: bo inaczej to trudno by było |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: bezpłatne serwery mnie wkurzają |
|
|
Wysłano: Piątek, 25 Lipca 2003, 22:06 |
|
|
|
Krzysiek : |
Eddy ! Dobrze że dodałeś tą nową emoikonę ::::
bo inaczej to trudno by było |
To był mój pomysł.
Wracając do tematu - zdecydowaliśmy się na płatne konto na Interii. 33 złote za pół roku, 40MB miejsca, obsługa php, cgi, transfer miesięczny 2,5GB bez ograniczenia godzinnego. Potestujemy i obaczymy, czy warto było. Nie wątpie, ze będzie lepiej niz na friko. Jak pomyślę o tych ramkach, to ... ugh Idioci nie zdają sobie sprawy, że tymi rekalamami to mogą tylko klientów wystraszyć. |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Piątek, 25 Lipca 2003, 22:31 |
|
|
|
interia jeżeli chodzi o ich serwer www to strasznie kisznie z transferami stoi. Czasem ciężko ściągając jakiś plik przekroczyć 10KB/s (chyba że ja mam coś nienormalnie i tylko u mnie jest tak), chociaż nie wiem jak na tych płatnych, ale pożyjemy zobaczymy |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: bezpłatne serwery mnie wkurzają |
|
|
Wysłano: Sobota, 26 Lipca 2003, 10:01 |
|
|
|
Obserwabla : |
Krzysiek : |
Eddy ! Dobrze że dodałeś tą nową emoikonę ::::
bo inaczej to trudno by było |
To był mój pomysł.
Wracając do tematu - zdecydowaliśmy się na płatne konto na Interii. 33 złote za pół roku, 40MB miejsca, obsługa php, cgi, transfer miesięczny 2,5GB bez ograniczenia godzinnego. Potestujemy i obaczymy, czy warto było. Nie wątpie, ze będzie lepiej niz na friko. Jak pomyślę o tych ramkach, to ... ugh Idioci nie zdają sobie sprawy, że tymi rekalamami to mogą tylko klientów wystraszyć. |
Gratuluje pomysłu!
Ja mam takiego farta że muj kumpel ma srewer ze wszystkim możliwym co istnieje na świecie.... nieograniczony transref... nieograniczona ilość MB, wszystkie skrypty itd... podobno bardzo drogi...
A wracając do friko.pl to już im napisałem co o nich sądze i już dzisiaj przeprowadzam stronkę na inny lepszy serwer... wiem że nie tylko nam to przeszkadza... inni też pewnie będą emigrować !
Cytat: |
To już jest koniec, nie ma już nic ! Jesteśmy wolni, możemy iść ! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Sobota, 26 Lipca 2003, 16:40 |
|
|
|
ech pozazdroscic kumpla
ja tez mialem dobrze ale niestety trza bylo przeniesc serwer i teraz straszna kicha sie zrobila, ale teraz moze byc tylko lepiej |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Sobota, 26 Lipca 2003, 16:55 |
|
|
|
no wiesz... gdyby nie jego znajomości to musiał bym zadowolić się wolnym piwko.pl i kicha a ten nawet na modemie jest szybki dodam tyle że kosztuje niecały tysiąc miesięcznie (bynajmniej on tak mówi) |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Sobota, 26 Lipca 2003, 20:13 |
|
|
|
no jak wspomne ze bylem podpiety na 10 megowym laczyu to tez mi sie łezka w oku kreci
bo teraz to nawet nie wim ile tam jest
za niedługo kolejna relokacja moze wtedy cos sie polepszy |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Niedziela, 27 Lipca 2003, 12:57 |
|
|
|
hmm. jeśli chcesz mieć więcej to możesz mieć 60mb na http://www.piwko.pl ... ale serwer super szybki nie jest |
|
|
|
|
|