Który utwór jest twym ulubionym? |
01. Gloria |
|
17% |
[13] |
02. I Fall Down |
|
5% |
[4] |
03. I Threw A Brick Through A Window |
|
1% |
[1] |
04. Rejoice |
|
8% |
[6] |
05. Fire |
|
2% |
[2] |
06. Tomorrow |
|
24% |
[18] |
07. October |
|
35% |
[26] |
08. With A Shout (Jerusalem) |
|
1% |
[1] |
09. Stranger In A Strange Land |
|
1% |
[1] |
10. Scarlet |
|
0% |
[0] |
11. Is That All? |
|
2% |
[2] |
|
Wszystkich Głosów : 74 |
|
|
| OCTOBER - Opinie o płycie. |
|
|
Wysłano: Niedziela, 31 Lipca 2005, 00:09 |
|
|
|
Przesuwamy się dalej w dyskografii U2. Nadszedł czas na October...
Płytę przyozdobioną jedną z najgorszych okładek zespołu (moim zdaniem oczywiście), na szczęście zawartośc muzyczna jest o wiele lepsza. "Październik" jest według mnie płyta ciekawszą, bogatszą, po prostu lepszą niż debiut. Chętnie też do niej wracam.
Mój głos poszedł na tytułową miniaturkę, ktoa to mimo iż trwa bardzo krótko urzekła mnie piękną partią fortepianu i jeszcze lepszym śpiewem Bono. Nic tylko słuchać. Oczywiście nieśmiertelna "Gloria" przegrała tylko nieznacznie. Bardzo cieszyłem się na mysl że istnieje szansa usłyszenia tego utworu w Chorzowie, lecz jak wyglądała rzeczywistośc każdy wie.....
Głosujcie zatem, bo za tydzień nastanie WOJNA...... |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: OCTOBER - Opinie o płycie. |
|
|
Wysłano: Niedziela, 31 Lipca 2005, 09:00 |
|
|
little_wild_girl |
Nałogowy uczestnik vip |
|
|
Użytkownik #187
|
|
[ Osobista Galeria ] |
|
|
|
|
|
|
„October” jest jedną z moich ulubionych płyt. Cenię ją jako całość. Kawałki są dopracowane, dlatego trudno będzie wyodrębnić mi najmocniejszy punkt tego albumu.
Uwielbiam uroczystą „Glorię”, rytmiczne „I Threw A Brick Through A Window”, wyciszoną „Scarlet” i całą resztę.
Jednak chyba zdecyduję się na utwór „I Fall Down”, gdyż jego energiczny refren chodzi za mną do tej pory. |
|
Ostatnio zmieniony przez little_wild_girl dnia Niedziela, 31 Lipca 2005, 10:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Niedziela, 31 Lipca 2005, 09:07 |
|
|
|
ja także podpisuje sie pod ta płytą ! jest swietna! :)
pozdrawiam Jakub |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <jakub1717> OCTOBER - Opinie o płycie. |
|
|
Wysłano: Niedziela, 31 Lipca 2005, 10:04 |
|
|
|
'October' to chyba jedna z najbardziej niedocenianych płyt U2.. Niemniej, ja ją bardzo lubię.
Zagłosowalam na 'October'- chyba najbardziej niesamowitą piosenkę z repertuaru grupy! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Niedziela, 31 Lipca 2005, 11:24 |
|
|
|
October to swietna płyta!!! jedna z moich ulubionych a najlepsze piesni dla mnie to "Tomorrow" i "Gloria" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Niedziela, 31 Lipca 2005, 11:27 |
|
|
|
anchois : |
'October' to chyba jedna z najbardziej niedocenianych płyt U2.. |
no wlasnie...zastanawiam sie tylko dlaczego sie ją tak ocenia, przeciez jest swietna, dla mnie nie jest nic gorsza od reszty płyt i naprawde ją uwielbiam |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Niedziela, 31 Lipca 2005, 11:44 |
|
|
|
Ta płyta jest rewelacyjna. Uwielbiam Tomorrow i October.
"October" nawet potrafię grać na pianinie, o! :P |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <evay> OCTOBER - Opinie o płycie. |
|
|
Wysłano: Niedziela, 31 Lipca 2005, 12:27 |
|
|
|
ja też glosowałem na octobera bo ta piosenka ma coś w sobie |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Niedziela, 31 Lipca 2005, 12:34 |
|
|
|
Ja barzdo lubie OCTOBER,wogóle pierwsze plyty,War itd.
Mnie najbardziej podoba sie Gloria,zaraz potem October i Fire sam poczatek,od tego zaczynali!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Niedziela, 31 Lipca 2005, 12:41 |
|
|
|
Głosowałam na October - ta piosenka ma cudowny klimat! Ale wybór był trudny, bo bardzo lubię też Tommorow i Rejoice.
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Niedziela, 31 Lipca 2005, 13:21 |
|
|
|
Nastrojowy "October" jest bez wątpienia utworem estetycznie pięknym, mimo to mój wybór padł na "Glorię"... Za ten buntowniczy rodzaj energii, który ze soba niesie... |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <bart555> OCTOBER - Opinie o płycie. |
|
|
Wysłano: Niedziela, 31 Lipca 2005, 13:54 |
|
|
|
a ja przyznam sie ze nie kleje za bardzo trej płyty..nie wchodzi mi po prostu w całości, choc lubię "glorię" "I fall down" czy "October". słucham jej bardzo, bardzo rzadko i jakoś gdyby nie było jej w mojej kolekcji u2, wcale bym się nie zmartwił.
pzdr |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Niedziela, 31 Lipca 2005, 18:18 |
|
|
|
Baaardzo często wracam do tego krążka.
Ale nie mogę się zdecydować międzie "Glorią", "I Fall Down" a "Tommorow". Dlaczego ta ankieta nie ma funkcji wielokrotnego wyboru? No naprawdę, taki mam problem, że na razie nie zagłosuję... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Niedziela, 31 Lipca 2005, 21:37 |
|
|
|
Wybrałem October, bo to utwór, który posiada cudowny i niepowtarzalny klimat. Cały na klawiszach i zawsze pięknie komponował się z NYD ( patrz trasa TJT i inne). Sama płyta cudowna choć niedoceniana |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Niedziela, 31 Lipca 2005, 22:15 |
|
|
|
Długo przekonywałam i nadal przekonuję sie do tej płyty. Dopiero uczę się dostrzegać jej piękno. Najpierw słuchałam tylko "Tomorrow" i "October" z czasem poszerzajac swoje horyzonty w tej dziedzinie. Waham sie na jaki utwór oddać swój głos bo jednakową symaptię czuję do "Tomorrow" jak i do "Stranger in a strange land" . Obie te piosenki zdaja się mieć taki mroczny klimacik, który bardzo mi odpowiada postawie jjednak na te drugą |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 01 Sierpnia 2005, 01:03 |
|
|
|
Płyta którą rządzą October i Tommorow. Dwa genialne utwory. Pełne emocji.
Zagłosowałem na October. On jest dla mnie zdecydowanie lepszy. Nagrania pozostałe również są całkiem okej. A w ogóle to wydaje mi się że ten krążek pozostaje nie słusznie w cieniu BOYa i WAR. Zdecydowanie za rzadko kawałki z tej płyty trafiają do jakiejkolwiek rozgłośni radiowej. Bo czasami coś z Boya poleci. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 01 Sierpnia 2005, 09:20 |
|
|
|
narazie wstrzymam się z głosowaniem, gdyż nigdy nie miałam okazji słyszeć tej płyty w całości...
ale "Gloria" i "I Fall Down" niczym mnie nie zaskoczyły... szybko nadrobię straty i się wtedy zobaczy |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 01 Sierpnia 2005, 12:33 |
|
|
|
Witajcie !
"October" - to plyta dla mnie wyjatkowa ... od niej zaczlem sluchanie (chyba??) - a przynajmniej byla jedna z pierwszych ....
cala jest pelna energii i pasji, co slychac prawie w kazdym kawalku - jest nioej taka mlodziencza chec opisania siwata jaki wtedy byl i .....
zmiany ...... jaki chcieliby wtedy dokonac z pomoca tych tekstow i nut !!
co z tego wyszlo ??? (sam sie zasytanawiam od jakiegos czasu - ale nie jestem ich biografem zeby wysnuwac takie wnioski !)
to wielka plyta - jedna z najszepzych w tamtych czasach !!
ta plyta byla doskonala zapowiedzia i przednia straza tego co mialo przyjesc pozniej .....
gdybym mial wybor 100 plyt z w drodze na bezludna wyspe to bylaby ona wsrod tej setki i to dosc wysoko !!! |
|
|
|
|
|