Ulubiona trasa koncertowa: |
Boy Tour |
|
0% |
[0] |
October Tour |
|
0% |
[0] |
War Tour |
|
0% |
[0] |
Unforgettabe Fire Tour |
|
0% |
[0] |
Joshua Tree Tour |
|
3% |
[1] |
Lovetown Tour |
|
3% |
[1] |
Zoo TV |
|
45% |
[15] |
Popmart |
|
15% |
[5] |
Elevation Tour |
|
12% |
[4] |
Vertigo Tour |
|
21% |
[7] |
|
Wszystkich Głosów : 33 |
|
|
| Najlepsza trasa koncertowa |
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 15 Sierpnia 2005, 11:48 |
|
|
|
Takiego tematu chyba nie było, więc admini się nie przyczepią! :)
imo najlepsza była Elevation Tour...świetne efekty świetlne (WTSHNN rlz!), cudowne wykonania acoustic (Desire, Stay, In a Little While), zawsze mocne wejście (Elevation) i ogólnie ten klimat :)
Co do nowej trasy...hmmm...bardzo podoba mi się Electric Co. ale w morde...na City of Blinding Lights jakoś słabiutke światełka...co do Zooropa...moim zdaniem ciut przesadzona...a co Wy o tym sądzicie? |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: Najlepsza trasa koncertowa |
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 15 Sierpnia 2005, 17:20 |
|
|
|
Conr4d : |
Takiego tematu chyba nie było, więc admini się nie przyczepią! :)
imo najlepsza była Elevation Tour...świetne efekty świetlne (WTSHNN rlz!), cudowne wykonania acoustic (Desire, Stay, In a Little While), zawsze mocne wejście (Elevation) i ogólnie ten klimat :)
Co do nowej trasy...hmmm...bardzo podoba mi się Electric Co. ale w morde...na City of Blinding Lights jakoś słabiutke światełka...co do Zooropa...moim zdaniem ciut przesadzona...a co Wy o tym sądzicie? |
Ja tez lubie Elevation Tour,ale najbardziej to POPMART!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <Danny888> Najlepsza trasa koncertowa |
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 15 Sierpnia 2005, 17:30 |
|
|
|
Ja też mam wrażenie, że to POPMart był najbardziej niesomitą trasą. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 15 Sierpnia 2005, 17:50 |
|
|
|
Wg mnie najlepsza trasa byl Popmart,choc na nim nie bylem.Ale Vertigo(europejskie) tez jest w stylu Popmarta a jeden z koncertow Vertigo mialem okazje zobaczec na zywo wiec bardzo mi sie podoba.Poza tym kazda tarsa U2 jest wspaniala i wyjatkowa. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 15 Sierpnia 2005, 19:30 |
|
|
|
według mnie ZOO TV głównie za "Zoo Station", "Mysterious Ways", "Satellite of love" i "Can't help..."
poza tym bardzo odpowiada mi oprawa, typu trabanty oswietlające scenę i Bono jako Mr Macphisto ( telefony np do prezydenta ) |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <kanapka> Najlepsza trasa koncertowa |
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 15 Sierpnia 2005, 22:52 |
|
|
|
Według mnie:
1) Wizualnie - Popmart & Zoo Tv Tour
2) Muzycznie: The Joshua Tree Tour & Lovetown Tour |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 15 Sierpnia 2005, 22:56 |
|
|
|
Max : |
Według mnie:
nie inaczej!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 15 Sierpnia 2005, 22:57 |
|
|
|
Max : |
Według mnie:
nic dodać nic ująć |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Wtorek, 16 Sierpnia 2005, 00:39 |
|
|
|
Ja z kolei uwielbiam trasę Lovetown tour, ale najlepszym show było wg mnie Zoo TV, wspaniałe koncerty, wspaniałe kawałki. Moim ulubionym koncertem jest natomiast Dublin 1989.12.31, który zapewne wszyscy mieli okazję słyszeć |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Wtorek, 16 Sierpnia 2005, 03:37 |
|
|
|
Wizualnie oczywiście ZooTv, które było chyba nawet bardziej spektakularne niż "PoPMart". Więcej było w niej interakcji, te wszystkie przebieranki, telefony, połączenia satelitarne... Gdybym miał między tymi trasami wybrać jeśli chodzi o muzykę to wybrałbym "PoPMart" z nieprawdopodobnymi "Please" (cudowne aranżacje), "WTSHNN", "Discotheque", "If You Wear..." no i "HM,TM,KM,KM"...
Muzycznie bardzo lubię The Unforgettable Fire i dwie trasy o których wspomniał Max. Setlisty były piękne, a głos Bono w czasie LoveTown Tour najwspanialszy w ciągu całej jego kariery scenicznej. No chyba, że na starość odzyska tamte wspaniałe "góry":). |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Wtorek, 16 Sierpnia 2005, 08:06 |
|
|
Atomic_Mario |
Nałogowy uczestnik |
|
|
Użytkownik #1798
|
|
[ Osobista Galeria ] |
|
|
|
|
|
|
Moim zdaniem każda trasa U2 jest wielkim wydarzeniem i różni czymś się od poprzednich.
Zgadzam się, że trasy z lat 80 były wspaniałe pod względe muzycznym. Zespół skupiał się bowiem głównie na graniu.
Zoo TV i Pop Mart - wielkie trasy z monumentalnymi efektami technicznymi. Pomimo gigantyzmu tych przedsięwzięć trasy z wielkim przekazem.
Elevation Tour - trasa którą darzę szczególnym sentymentem. Fenomenalny kontakt zespołu z publicznością i wspaniała, trochę kameralna i intymna atmosfera koncertów. W połączeniu z zestawem granych utworów dało to bardzo pozytywny przekaz.
Vertigo Tour - genialne połączenie najlepszych rzeczy z poprzednich tourów - bliski kontakt z publicznością + cudowne efekty wizulne i świetlne. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Wtorek, 16 Sierpnia 2005, 17:09 |
|
|
|
No to musze ściągnąć te trasy co podaliście :) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Wtorek, 16 Sierpnia 2005, 20:17 |
|
|
|
Zgadzam sie, ze kazda trasa to dla wszystkich wielkie wydarzenie i kazda wnosi cos innego...
Zoo tv i Popmart... obie swietne, pelne przepychu..moga byc
Elevation... ,,spokojna'', wnoszaca ,,zastanowienie'', cieplo...
Vertigo...najwazniejsza dla mnie i dla wielu z Was... Ma szczegolne miejsce w mojej pamieci i ..serduchu
Ciekawe kto zrozumial cos z mojego posta |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Wtorek, 16 Sierpnia 2005, 22:12 |
|
|
|
imo: muzycznie Popmart
wizualnie Vertigo (europejskie) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Środa, 17 Sierpnia 2005, 21:04 |
|
|
|
Byłam tylko na Służewcu i w Chorzowie
Żałuję, że nie widziałam ZOO TV i Elevation na własne oczy, tylko na DVD |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Środa, 17 Sierpnia 2005, 21:08 |
|
|
|
Zoo Tv - tabranty, szalone pomysły,najlepszy rock'n'roll w jednym :)
PoPmart - przenośny supermarket, trochę kiczu, moim zdaniem cytryna zepchnęła rocka na drugi plan ;)
Elevation - niby ok, odpoczywają sobie po szalonym PopMarcie, ale troche jakby niekompletna, czegos tu brakuje... (DVD ze Slane : świetna muzyka, świetna publicznośc, świetny zespół - ale jakos brakuje tła, oprawy)
Vertigo Tour - jedyny koncert U2 jaki mialam okazje widziec live - i znowu: znakomite efekty i wizualizacje plus mnóstwo dobrego rocka ;) tak trzymac! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Czwartek, 18 Sierpnia 2005, 01:23 |
|
|
|
No ZooTv oczywiście :) To moje największe nigdy niespełnione (z wiadomych względów ;) ) marzenie: BYĆ NA ZOOTV i zobaczyć przecudownego Pana MacPhisto.... Ahh marzenia ściętej głowy ;) A dlaczego? Bo podobają mi się setlisty, aranżacje utworów - no może z wyjątkiem WOWY - ale dla własnego zdrowia nie będę się wdawać w dyskusję na ten temat ;))) O oprawie koncertu nie mówiąc... Niesamowite show, które było dopracowane w najmniejszych szczegółach... I myślę, ze dawało ludziom do myślenia :)
A jeśli chodzi o kondycję wokalną Bono to bez 2 zdań trasy o których wspomniał Max - ciary przechodzą słuchając każdego z utworów :) Szkoda, że już w takiej formie nie będzie nigdy :( |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Czwartek, 18 Sierpnia 2005, 12:44 |
|
|
|
Karola_ : |
No ZooTv oczywiście :) To moje największe nigdy niespełnione (z wiadomych względów ;) ) marzenie: BYĆ NA ZOOTV i zobaczyć przecudownego Pana MacPhisto.... Ahh marzenia ściętej głowy ;) A dlaczego? Bo podobają mi się setlisty, aranżacje utworów - no może z wyjątkiem WOWY - ale dla własnego zdrowia nie będę się wdawać w dyskusję na ten temat ;))) O oprawie koncertu nie mówiąc... Niesamowite show, które było dopracowane w najmniejszych szczegółach... I myślę, ze dawało ludziom do myślenia :)
A jeśli chodzi o kondycję wokalną Bono to bez 2 zdań trasy o których wspomniał Max - ciary przechodzą słuchając każdego z utworów :) Szkoda, że już w takiej formie nie będzie nigdy :( |
napisałaś tu wszystko, co chciałabym napisać. Być na jakimkolwiek koncercie ZOO TV to moje wielkie koncertowe marzenie. Uwielbiam płytę Achtung Baby i ta płyta grana w tamtych czasach była taka świeza, aranzacje byly niesamowite!
Inne najlepsze trasy to Joshua Tree Tour i Vertigo - europejska :D chyba każdy wie dlaczego ;) |
|
|
|
|
|