Twoja ulubiona piosenka z tej płyty to: |
Honey |
|
0% |
[0] |
Find My Baby |
|
0% |
[0] |
Porcelain |
|
7% |
[1] |
Why Does My Heart Feel So Bad? |
|
38% |
[5] |
South Side |
|
0% |
[0] |
Rushing |
|
0% |
[0] |
Bodyrock |
|
7% |
[1] |
Natural Blues |
|
15% |
[2] |
Machete |
|
15% |
[2] |
7 |
|
0% |
[0] |
Run On |
|
0% |
[0] |
Down Slow |
|
0% |
[0] |
If Things Were Perfect |
|
0% |
[0] |
Everloving |
|
0% |
[0] |
Inside |
|
0% |
[0] |
Guitar Flute & String |
|
0% |
[0] |
The Sky Is Broken |
|
15% |
[2] |
My Weakness |
|
0% |
[0] |
|
Wszystkich Głosów : 13 |
|
Wysłano: Piątek, 19 Sierpnia 2005, 16:10 |
|
|
little_wild_girl |
Nałogowy uczestnik vip |
|
|
Użytkownik #187
|
|
[ Osobista Galeria ] |
|
|
|
|
|
|
Od tego albumu rozpoczęła się światowa sława tego artysty. Takie utwory jak „Why Does My Heart Feel So Bad”, „Natural Blues” i „Go” nieźle namieszały w swoim czasie na listach przebojów.
Jest to też album przez fanów najbardziej doceniony. Którego nie spytać, uwielbia „Play”... i nic dziwnego, bo każdy kawałek jest bardzo ciekawym i niezwykle dopracowanym pomysłem.
Czy jednak ktoś sądzi inaczej? |
|
Ostatnio zmieniony przez little_wild_girl dnia Środa, 22 Marca 2006, 13:38, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Piątek, 19 Sierpnia 2005, 16:20 |
|
|
|
„Natural Blues” jest niezniszczalny... |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Piątek, 19 Sierpnia 2005, 16:27 |
|
|
little_wild_girl |
Nałogowy uczestnik vip |
|
|
Użytkownik #187
|
|
[ Osobista Galeria ] |
|
|
|
|
|
|
Jak to, przecież w teledysku do tej piosenki Moby umiera... |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Wtorek, 06 Września 2005, 14:48 |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Czwartek, 08 Września 2005, 17:45 |
|
|
|
Świetna płyta i bardzo trudny wybór, 95% utworów z niej mogę nazwać swoimi ulubionymi i ciężko jest mi wybrać ten jeden najlepszy. Tym razem stawiam na The Sky Is Broken- za klimat. |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Czwartek, 08 Września 2005, 22:08 |
|
|
|
Swego czasu był taki serial jak X files i tam usłyszałam utworek Moby'ego ( jakieś 2 -3 lata temu), a był nim sky is broken. Bardzo pasował do klimatu tego odcinka. Z sentymentu dla starych czasów głosuje na niego. Poza tym uważam, że ta płytka jest o wiele lepsza niż Hotel. Przy Hotelu usypiam Zzzzzz |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Piątek, 09 Września 2005, 10:11 |
|
|
|
Agnieszka003 : |
Swego czasu był taki serial jak X files i tam usłyszałam utworek Moby'ego ( jakieś 2 -3 lata temu), a był nim sky is broken. Bardzo pasował do klimatu tego odcinka. |
A odcinek ten wyreżyserowała sama Gillian Anderson czyli agentka Scully, ale ja się wtedy ucieszyłam jak usłyszałam utwór z jednej z moich ulubionych płyt w moim ulubionym serialu. |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Piątek, 23 Września 2005, 13:31 |
|
|
little_wild_girl |
Nałogowy uczestnik vip |
|
|
Użytkownik #187
|
|
[ Osobista Galeria ] |
|
|
|
|
|
|
Ja nie mogłam obejrzeć tego odcinka, nie było po prostu takiej możliwości, bo jako osóbka, która cierpi na po-projekcyjne koszmary, unikam takich produkcji jak ognia.
Utwór oczywiście podoba mi się, jak zresztą cały album, ale i tak mojej miłości do tej psychodelicznej „Machete” nic nie pokona. |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Czwartek, 29 Września 2005, 19:30 |
|
|
|
little_wild_girl : |
Ja nie mogłam obejrzeć tego odcinka, nie było po prostu takiej możliwości, bo jako osóbka, która cierpi na po-projekcyjne koszmary, unikam takich produkcji jak ognia.
|
Jakbyś miała okazję obejrzeć jeszcze ten odcinek to polecam i akurat w nim nie ma nic strasznego w sumie cały jest o miłości.
Przypomniało, mi się że w "X-Files" była jeszcze jedna piosenka z Play mianowicie My Weakness, chyba było to w odcinku "Closure". |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Piątek, 30 Września 2005, 18:16 |
|
|
|
Wybrałam Why Does My Heart Feel So Bad.
Za dreszczące pianinko w tle i moją minę niczym u psa z podwiniętym ogonem, gdy go słucham.
W ogóle całą płytę uważam za szczytowe osiągnięcie Moby'ego.
To prawdziwy cud, gdy artysta potrafi w końcu połączyć przyjemne z pożytecznym, zaciekawiać tłumy i nie zniszczyć tego, co zostawił wybranym.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Piątek, 30 Września 2005, 23:23 |
|
|
|
Play to moje pierwsze doświadczenie z muzyką Moby'ego. Do dzisiaj uważam, że to najlepszy album i wątpie aby Moby nagrał znowu płytę na miarę tego genialnego krążka. Z okresu Play pochodzą najlepsze b-side'y i klipy. |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Sobota, 15 Października 2005, 14:09 |
|
|
|
Ooo ta płyta jest naprawdę dobrze... zagrana.
Zwłaszcza w takich momentach jak Honey, Find My Baby, Porcelain i już dalej nie chce mi się wymieniać no.
Wiecie, o co mi chodzi. |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Sobota, 15 Października 2005, 17:08 |
|
|
|
przez sentyment oddałem głos na Porcelain - dzięki temu utworkowki dowiedzialem sie w ogóle o istnieniu Moby'ego |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Sobota, 15 Października 2005, 18:37 |
|
|
|
To od smutnej strony go poznałeś, ale jakże pięknej... |