|
| Moje pierwsze spotkanie z Guns N' Roses |
|
|
Wysłano: Sobota, 20 Sierpnia 2005, 16:46 |
|
|
|
Nie mogę już patrzeć na to całkowicie puste forum tej fajnej kapeli.
A zatem w moim przypadku wyglądało to tak - ginący już powoli we mgle niepamięci przełom lat 80. i 90. Grające radio. I nagle znajome gitarowe riffy. ,,TSA!" - to była moja pierwsza myśl w czasach, kiedy radiowa Trójka raczej nie puszczała na falach eteru tego pierwszego polskiego bandu metalowego. Ale wtedy wokalista zaczął śpiewać po angielsku. ,,AC/DC?" - pomyślałem już z mniejszą pewnością siebie. A to było właśnie Guns N' Roses i ich przebój "Welcome to the Jungle". Z przyjemnością przesłuchałem cały ich krążek. Następne płyty wydały mi się już niewiele więc wnoszące i dalej nie śledzilem kariery zespołu. Do dziś więc w mej pamięci Guns N' Roses pozostali jako młoda, obiecująca kapela. |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: Moje pierwsze spotkanie z Guns N' Roses |
|
|
Wysłano: Sobota, 20 Sierpnia 2005, 17:29 |
|
|
|
puste bo przenieslismy sie na inne forum
ja pierwszy raz z gunsami spotkalam sie 3-4- lata temu...na MTV widzialam teledysk Welcom to the Jungle i tak spodobala mi sie ta piosenka ze na drugi dzin poelcialam do sklepu po Apettite i od razu zakochalam sie w ich muzyce i zostalam ich maniakiem...zbieram wycinki itp obecnie to troche trudno poniewaz nie ma nic praktycznie w gazetach o gunsach a nie mam zadnego dostepu do starych gazet...wiec jezeli ktos by mial jakies artykuly o Gunsach ze starych popcornow Tylko rockow to ja jestem chetna :) strasznie zaluje ze nie urodzilam sie kilkanascie lat wczesniej i ze nigdy nie bede miala okazji zobaczyc Gunsow na zywo :( eech bo nowe GnR to jest zenada...piosenki sa jak odgrzewane kotlety a Axla to juz sie nie da sluchac :(:( a szkoda bo byl fenomenalnym wokalista :( |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <velvetova> Moje pierwsze spotkanie z Guns N' Roses |
|
|
Wysłano: Niedziela, 21 Sierpnia 2005, 15:01 |
|
|
|
a moze zrobimy jak fani u2 zeby jakies roznosci video.. bootlegi.. itp?:] |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <rock4321> Moje pierwsze spotkanie z Guns N' Roses |
|
|
Wysłano: Piątek, 26 Sierpnia 2005, 11:47 |
|
|
|
czemu tak mało ludzi tu piszeee???? a moze przydałaby się lepiej strona o Pink Floydach znaczy forum....? pisac , pisac fani, bo ja znam tylko pare, no moze troche wiecej utworów "knocking on heaven doors", "one in a milion "... ale nei słucham tej kapeli .. chce was prawdziwi fani pobudzic.. ech nie wiem co wypisuje... |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <rock4321> Moje pierwsze spotkanie z Guns N' Roses |
|
|
Wysłano: Piątek, 26 Sierpnia 2005, 17:35 |
|
|
|
Też mi się wydaje, że nie wiesz. ;)
Velvetowa pisała przeca powyżej, że fani przenieśli się na inne forum. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Środa, 14 Września 2005, 17:42 |
|
|
|
A na jakie sie przeniesli :>
Jakby ktos sie jsezcze nie przeniosl to zapraszam na ciach |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Czwartek, 15 Września 2005, 09:46 |
|
|
|
A ja tam zostaje na tym...... Może ktoś zostanie ze mną? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Sobota, 01 Października 2005, 18:15 |
|
|
|
witam witam
ja z forum U2 ale gunsów też strasznie lubie:P
moje pierwsze spotkanie z nimi...hmmm... to było jakies 7 lat temu, kuzyn nagrał mi składanke na kasiecie i niedzy innymi byli na niej gunsi (U2 tez tak sie zaczeło)
pozdrawiam Jakub |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Sobota, 01 Października 2005, 18:21 |
|
|
|
to ja jakub1717 tylko ze kurcze wczesniej napisałem nie z tego nicka z którego chciałem, po prostu zle sie zalogowałem
ale teraz juz wiadommo ze to ja
pozdrawiam Jakub |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Niedziela, 09 Października 2005, 02:34 |
|
|
|
Paulinka : |
A ja tam zostaje na tym...... Może ktoś zostanie ze mną? |
Ja chętnie na hehu zostanę, chociaż na tym gdzie się fani przenieśli też jestem .
Żeby było na temat...moje pierwsze spotkanie z Gunsami...miało miejsce jakieś 14 lat temu (1991 rok z tego co pamiętam) i po tych 14 latach wciąż trwam przy nich wiernie...stała w uczuciach jestem widocznie . Zresztą mniej więcej w tym samym czasie poznałam też muzykę U2 i Metallicy - te trzy zespoły to moja muzyczna trójca święta. |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <*SUNrise*> Moje pierwsze spotkanie z Guns N' Roses |
|
|
Wysłano: Niedziela, 09 Października 2005, 11:58 |
|
|
|
ja zaczynalem jak berger
trojka
kasety
vinyl
pierwszy cd
internet mp 3
jezu az taki stary jestem ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Piątek, 27 Stycznia 2006, 13:53 |
|
|
|
6 lat tenu wakacje kolega z pokoju mial kasete starszego brata "Use your illusion I" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Sobota, 28 Stycznia 2006, 19:09 |
|
|
|
Berger : |
Też mi się wydaje, że nie wiesz. ;)
Velvetowa pisała przeca powyżej, że fani przenieśli się na inne forum. |
Witam tą niewielką ilość fanów, która została. W tym SUNrise, którą poznałamana innym forum Ale czy można wiedzieć, gdzie przenieśli się inni? Tak dla poszerzenia horyzontów A moje spotkanie z Guns N' Roses...standard. Usłyszałam parę najbardziej znanych piosenek wałkowanych w każdej stacji radiowej no i musiało mnie wciągnąć. Chociaż duży wpływ mieli też znajomi i znajomi znajomych |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <Lakota> Moje pierwsze spotkanie z Guns N' Roses |
|
|
Wysłano: Wtorek, 31 Stycznia 2006, 11:43 |
|
|
|
Moje pierwsze spotkanie z Gunsami hmm?? .Tak gdzieś 6 lat temu podczas oglądania MTV :). |
|
|
|
|
|