|
| Nagrywarka DVd - czy to pojdzie ? |
|
|
Wysłano: Sobota, 20 Sierpnia 2005, 23:33 |
|
|
|
Witam
Chciałbym zakupić nagrywarkę DVd do kompa, wewnętrzną ... jednak meczy mnie jedno pytanie.
Moja płyta główna nie nalezy do najnowszych... ma 3-4 lata i boje się ze jak kupie nagrywarkę to płyta jej nie obsłuzy.
Moja płyta główna to shuttle AE25
Po jakich parametrach moge byc pewien ze nagrywarka zadziała ?
pozdrawiam
Krzysiek |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <Krzysiek> Nagrywarka DVd - czy to pojdzie ? |
|
|
Wysłano: Sobota, 20 Sierpnia 2005, 23:46 |
|
|
|
zadzialac zadziala
bardziej martw sie czy dysk wyrobi podawac dane wystarczjaco szybko
najwyzej bedziesz wolniej nagrywał |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: Nagrywarka DVd - czy to pojdzie ? |
|
|
Wysłano: Niedziela, 21 Sierpnia 2005, 19:08 |
|
|
|
dysk mam 7600 obrotów na minute, wystarczy ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Niedziela, 21 Sierpnia 2005, 19:35 |
|
|
|
Chipset i815 na tej płycie i ogólnie płyta na pewno da sobie radę z nagrywarką ( w końcu nagrywarka nie wymaga dużej przepustowości) - "wąskim gardłem" w tym przypadku będzie na pewno dysk (jesli jest to jakiś stary 5400obr/min i jeszcze do tego mało ramu to cienko to widze) - poza tym nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że zawsze można nagrywac wolniej - z tego co wiem to większośc płytek dvd nie lubi ja je się nagrywa z prędkością mniejszą niż minimalna - przekonałem się na własnej skórze jak i z opinii znajomych (przy wolniejszym nagraniu niż minimalna płytka nadawała się tylko do wywalenia do kosza) - jeśli klikam brednie to jestem otwarty na wszelką krytykę |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Środa, 21 Września 2005, 10:44 |
|
|
|
matri : |
z tego co wiem to większośc płytek dvd nie lubi ja je się nagrywa z prędkością mniejszą niż minimalna |
yyyy... o prędkości maksymalnej słyszałem, ale pierwsze słyszę o prędkości minimalnej, no ale moze niewiele jeszcze słyszałem... "prędkością minimalną" dla każdej płytki jest chyba prędkość 1X... i chyba nie ma możliwości nagrania z prędkością np. 0,5 X... |
|
|
|
|
|