Wysłano: Sobota, 23 Sierpnia 2003, 15:30 |
|
|
|
HEj !
Od około 4 dni mam problem z mailem !!! Nic już chyba się nie da zrobić ale spytam się czy ktośz Was też tak miał !
Na mojego maila przychodzą jakieś powiadomienia o mialach które niby wysłałem miały wirusa !!!!!!!!!!! Otoż tu jest ściema ... powiadomienia przychodzą ... ale nie wysyłałem maili do osób których nie znam... przychodzą jakieś dziwne adresy ... boshe ... do których żadnych maili nie wysyłałem chyba to jakiś spam ... przeskanowałęm kompa najnowszymi antywirusami ... i komp czysty ...
CZY TEŻ MIELIŚCIE COŚ TAKIEGO ??!?!!?!?!?!?! |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Sobota, 23 Sierpnia 2003, 16:25 |
|
|
|
moze to ałtluk ? i przez niego masz te przygody ? ;d |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Sobota, 23 Sierpnia 2003, 16:31 |
|
|
|
Ty nie musiałeś ale vir to zrobił za Ciebie na podstawie adresów które już przekazywały sobie jego kopie ... tu chodzi o wrzawę związaną z virami takimi jak m.in:
Teekids.exe i msblast.exe
jak dostaniesz maile o tematach:
* Re: Details
* Re: Approved
* Re: Re: My details
* Re: Thank you!
* Re: That movie
* Re: Wicked screensaver
* Re: Your application
* Thank you!
* Your details
od razu do kosza a jak Cię zaatakuje któryś z nich (jeżeli masz system na rdzeniu win NT =>NT/2000/XP) to postepuj zgodnie z tym co tu napisano ... Ja już miałem z nim przyjemność (msblast.exe) |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Sobota, 23 Sierpnia 2003, 16:36 |
|
|
|
może miałeś nie najnowsze antyviry .. bo ten teekids to "nowość" |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Sobota, 23 Sierpnia 2003, 18:37 |
|
|
|
niewiem co to ale to straszne ... 30 maili dziennie o wirusach których nie masz ... naszczęście zmieniłem już maila
Jak sobie pomyśle ile będe musiał pozmieniać w serwisach w których się rejestrowałem |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Sobota, 23 Sierpnia 2003, 19:38 |
|
|
|
msblast maili akórat nie wysyła. Ale sporo wirusów i owszem. Msblast używa do rozprzestrzeniania sięusługi RPC. Wiele wirusów używa outlooka, ale sątakie z własnym klientem poczty. Zmiana adresu to nie jest rozwiązanie. Tu może pomóc najnowszy antywir. Bo wirus zaatakuje i z nowego adresu. |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Sobota, 23 Sierpnia 2003, 19:57 |
|
|
|
tak mblast nie ale teekids (i są ponoc jakies pochodne) ponoć tak ... a oba atakują RPC |
|
|
|
|
|