|
| Przyszłościowy format DVD +bonus ;) |
|
|
Wysłano: Niedziela, 28 Września 2003, 22:32 |
|
|
|
Zastanawiam się nad zakupem nagrywarki DVD (nie żadne LG albo samsung ;) )bo ceny już nieźle spadły i zastanawiam się nad formatem.
Oczywiście najrozsądniejszym wyjściem byłby zakup dwuformatowej nagrywary ale chcę się dowiedzieć czy "plus" czy "minus" jest bardziej cool ;) (trochę wypadłem z tematu więc im więcej informacji tym lepiej - jak mówi stare japońskie przysłowie: człowiek uczy się przez całe życie ;) )
do tego pytanie bonus ;) :
Mam teraz 80GB Barracudę 7200 i się zastanawiam czy po zakupie jakiegoś dysku 7200 z 8MB kaszą ;) będę miał znaczący przyrost szybkości działania systemu (Xp na NTFS i bez swapa [bo mam duuużo RAMu :D]). A "stara" Barracuda służyłaby za magazyn |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <Ardas> Przyszłościowy format DVD +bonus ;) |
|
|
Wysłano: Niedziela, 28 Września 2003, 22:39 |
|
|
|
Raczej nie zapowiada sięujednolicenie standardu.[smutne]
Nie polecam kupować nagrywarki DVD, chyba że masz mało miejsca na składowanie CD. W przeliczeniu cena za MB CDR są tańsze w razie uszkodzenia nośnika mniej siętraci.
Co do dysku to różnica w pracy systemu będzie minimalna. To ma może sens jak filmy w realtime zapisujesz na dysk. Ale nowy dysk się napewno przyda. |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <Ardas> Przyszłościowy format DVD +bonus ;) |
|
|
Wysłano: Środa, 01 Października 2003, 14:22 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <EDDY> Przyszłościowy format DVD +bonus ;) |
|
|
Wysłano: Środa, 01 Października 2003, 14:42 |
|
|
|
A tak nagrana płyta nie nadaje się do odtworzenia po najdrobniejszym zarysowaniu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <Tirinti> Przyszłościowy format DVD +bonus ;) |
|
|
Wysłano: Środa, 01 Października 2003, 14:56 |
|
|
|
ja o tym wiem, ale bardziej chodzilo mi o nagrywanie DVD 16x we wszystkich formatach :>
PS. moj Teac 4/4/32 nagrywa swietnie i nie zmienie jej na zaden szajs, jaki teraz sprzedaja :> |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <EDDY> Przyszłościowy format DVD +bonus ;) |
|
|
Wysłano: Środa, 01 Października 2003, 20:07 |