Forum Dyskusyjne
Zaloguj Rejestracja Szukaj Forum dyskusyjne

Forum dyskusyjne -> Hardware -> Sprzęt -> komp sie wylacza...
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
komp sie wylacza...
PostWysłano: Niedziela, 26 Października 2003, 13:01 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
sharpman
Czytelnik
<tt>Czytelnik</tt>
 
Użytkownik #369
Posty: 2


[ Osobista Galeria ]




siedze siobie, klikam sobie i nagle jebut, i komp stoi. Chce go wlaczyc ponownie, nie dziala. Dopiero jak wyciagne kabel od zasilania z towera i wsadze go to sie zaczyna krecic. Nie wiem co jest grane. prad przez zasilacz idzie bo monitor hula. Kompa mam od 1.5 roku i nie bylo zadnych problemow. Moze to jakis bakcyl na plycie ..? ram to tez nie jest.
Jak ktos ma pomysla to niech wali jak najszybciej :-)

athlon xp 1700+
ddr 256 2100
gforce2 mx400 64r
segate 40 7200
ecs k7s5a
lan realtek 10/100
  
Re: <sharpman> komp sie wylacza...
PostWysłano: Niedziela, 26 Października 2003, 13:13 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
Tirinti
Pro uczestnik
<tt>Pro uczestnik</tt>
 
Użytkownik #28
Posty: 1295


[ Osobista Galeria ]




Na 90% zasilacz, na 9% płyta, 1% na wszystki inne.
To, że monitor podłączony przez zasilacz działa, o niczym nie świadczy, "wyjście" z zasilacza jest połączone bezpośrednio (lub z pośrednictwem włącznika) do "wejścia".
  
Re: <sharpman> komp sie wylacza...
PostWysłano: Poniedziałek, 27 Października 2003, 01:30 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
hardtmuth
Pro uczestnik
<tt>Pro uczestnik</tt>
 
Użytkownik #2
Posty: 1301


[ Osobista Galeria ]




takie efekt jest jak sie zrobi zwarcie wyjscia zasilacza lub ewentualnie przeciazy, chociaz to jest podobne, nieraz jak podlaczalem cos bo potrzeboalem 12V i zrobilem zwarcie to komp sie wylaczal, slychac bylo lekkie buczenie w zasilaczu i wyjecie i wlozenie wtyczki powodowalo ze mozna bylo od nowa uruchmic kompa.

sprawdz przewody, albo masz moze jakis leciwy zasilacz i nie daje sobie rady.
  
Re: <sharpman> komp sie wylacza...
PostWysłano: Środa, 29 Października 2003, 13:58 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
GregorP
Uczestnik
<tt>Uczestnik</tt>
 
Użytkownik #235
Posty: 320


[ Osobista Galeria ]




Płyta, lub zasilacz.. ..spróbuj sprawdzić kompa na innym zasilaczu..
..co do monitora, dokładnie tak, jak powiedział Tirinti: napięcie zasilające
monit nie idzie przez trafo, a najwyżej przez pstryczek-elektryczek w
PSU..
Na początek wyczyść CMOSa, albo nawet reFLASHnij BIOS..
  
Re: komp sie wylacza...
PostWysłano: Poniedziałek, 01 Grudnia 2003, 17:42 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
macciel
Bywalec
<tt>Bywalec</tt>
 
Użytkownik #496
Posty: 9


[ Osobista Galeria ]




a co powiecie na to ze mi sie po prostu komp resetuje nie wylacza calkowicie tylko resetuje...wirusa zadnego nie mam...i najczesciej tak sie dzieje jesli gram w jakas gre...choc jak siedze w necie to równierz sie resetuje...o co chodzi?
  
Re: <macciel> komp sie wylacza...
PostWysłano: Poniedziałek, 01 Grudnia 2003, 18:12 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
hardtmuth
Pro uczestnik
<tt>Pro uczestnik</tt>
 
Użytkownik #2
Posty: 1301


[ Osobista Galeria ]




przetaktowanie, temperatoru procesora, niestabilinosc, walniety windows, niestabilne sterowniki, uwalona pamiec, procesor....sto rzeczy zero odpowiedzi ;), musisz po probowac, wyjac wszystko w kompa i uruchomic go prawie bez zadnych peryferii....

sprawdz napiecia czy sa w normie i najwazniejsze temperatury.
  
komp sie wylacza...
Forum dyskusyjne -> Hardware -> Sprzęt

Strona 1 z 1  
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  
Preparat grzybobójczy SAVO przeciw pleśni i grzybom sciennym savo Savo Boramon Vacobusy Frankfurturlop nad morzem wczasy w Mielnie pokoje nad morzemtekst-zaproszenia-na-komunie.eutaxi wałcz
Kopiowanie i rozpowszechnianie materiałów w całości lub części jest niedozwolone. Wszelkie informacje zawarte w tym miejscu są chronione prawem autorskim.



Forum dyskusyjne Heh.pl © 2002-2010