Forum Dyskusyjne
Zaloguj Rejestracja Szukaj Forum dyskusyjne

Forum dyskusyjne -> Hardware -> Modyfikacje :: Elektronika -> Sterownik do silnika krokowego NEMA 17?
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Sterownik do silnika krokowego NEMA 17?
PostWysłano: Niedziela, 29 Września 2024, 09:50 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
paul27
Czytelnik
<tt>Czytelnik</tt>

Użytkownik #8406

[ Osobista Galeria ]

Cześć wszystkim,
Po obejrzeniu kilku filmów o silnikach krokowych na YouTube, jestem zainteresowany opracowaniem małego projektu z silnikiem krokowym Nema 17 (zakładając, że ten silnik będzie pasował do mojego projektu) z ESP8266. Mój podstawowy pomysł polega na przesunięciu obiektu z jednego końca na drugi za pomocą liny (która będzie trzymać obiekt) lub podobnego materiału podłączonego do silników krokowych i sterowaniu tymi silnikami krokowymi za pomocą esp8266. Teraz jestem zdezorientowany w wyborze sterownika silnika krokowego. Natrafiłem na kilka sterowników, takich jak L9110, L298N, A4988, PCA9685 DC Motor & stepper motor Driver oraz PCA9685 PWM & servo Driver. Więc, czy ktoś może mi zasugerować, który sterownik jest dobry do tego rodzaju projektów. Byłoby dla mnie bardziej pomocne, gdybym miał jakieś przykładowe linki do podobnych projektów.

Re: <paul27> Sterownik do silnika krokowego NEMA 17?
PostWysłano: Poniedziałek, 30 Września 2024, 07:46 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
J@ger
n00b vip

Użytkownik #15

[ Osobista Galeria ]

brzmi ciekawie,
napisz co z tego wyszło

aha reklama jest płatna

Sterownik do silnika krokowego NEMA 17?
Forum dyskusyjne -> Hardware -> Modyfikacje :: Elektronika

Strona 1 z 1  

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  
Kopiowanie i rozpowszechnianie materiałów w całości lub części jest niedozwolone. Wszelkie informacje zawarte w tym miejscu są chronione prawem autorskim.

Forum dyskusyjne Heh.pl © 2002-2010