Forum Dyskusyjne
Zaloguj Rejestracja Szukaj Forum dyskusyjne

Forum dyskusyjne -> Software -> Przeliczanie rozproszone -> klient textowy ud
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
klient textowy ud
PostWysłano: Poniedziałek, 09 Lutego 2004, 12:48 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
J@ger
n00b vip
 
Użytkownik #15
Posty: 3808


[ Osobista Galeria ]




w najnowsze wersji Ud monitora mamy dodatkowy programik pod nazwa
ud console jest to ponoc klient textowy ud z duz mozliwoscia ukrecenia
niestety jeszce nie udało mi sie go pokonac moze komus sie uda ?

link do programu

a tu opis
  
Re: <J@ger> klient textowy ud
PostWysłano: Poniedziałek, 09 Lutego 2004, 13:34 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
Analyzer
Uczestnik
<tt>Uczestnik</tt>
 
Użytkownik #17
Posty: 359


[ Osobista Galeria ]




ja też tego nie rozumię. hyy ale sie pobawie nad tym
  
Re: klient textowy ud
PostWysłano: Piątek, 13 Lutego 2004, 14:04 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
hardtmuth
Pro uczestnik
<tt>Pro uczestnik</tt>
 
Użytkownik #2
Posty: 1301


[ Osobista Galeria ]




mnie sie jakos bardziej podoba krecacy sie model 3D ;), chociaz pro musi wygladac odpalony proces pod dosem i jakies cyferki tak samo pro jak odpalony nmap ;)
  
Re: <hardtmuth> klient textowy ud
PostWysłano: Piątek, 13 Lutego 2004, 17:22 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
J@ger
n00b vip
 
Użytkownik #15
Posty: 3808


[ Osobista Galeria ]




ty sie nie mądruj ino kombinuj jak chcesz sie bawic w berka :]
to musi działac przeciez
  
Re: <J@ger> klient textowy ud
PostWysłano: Piątek, 13 Lutego 2004, 17:57 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
hardtmuth
Pro uczestnik
<tt>Pro uczestnik</tt>
 
Użytkownik #2
Posty: 1301


[ Osobista Galeria ]




dobra ide czytac te helpy...e cos mi sie zdaje ze jak je ostatnio probowalem zaladowac to wielka kupa i nic nie dzialalo....

ide jeszcze raz probowac rozgrzac jedrne uda


EDIT: Kurcze boje sie ze sobie cos namieszam...a mam juz prawie jedna paczke przeliczona :D, jesli jej dzisiaj nie oddam to czwarte miejsce bedzie jeszcze dalej ... :D, musze byc pewien co robie, wiec dokladnie to poczytam :)
  
Re: klient textowy ud
PostWysłano: Piątek, 13 Lutego 2004, 18:31 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
hardtmuth
Pro uczestnik
<tt>Pro uczestnik</tt>
 
Użytkownik #2
Posty: 1301


[ Osobista Galeria ]




pierwszy zonk :)


po co jest cache...tworze nowe sloty, zakladam nowe konta na gridzie...po co to jest ? czy mam wpisywac swoje dane (tzn dane mojego konta) i to jest po prostu po to zeby pobrac na zapas nowe probki i je liczyc...czy jak ?


narazie tyle mam pytan :D

a tekstowy chyba nie daje jakiejs dopalki, bo on jest chyba tylko do sterowania UD Agentem....wiec wzrostu wydajnosci nie bedzie...ale to tylko moje chore urojone myslenie :D

EDIT: dobra juz wszystko wiem UD Monkey przyda sie, ale cacheowania nie bede uzywal...tylko backup ;)
  
Re: <hardtmuth> klient textowy ud
PostWysłano: Piątek, 13 Lutego 2004, 19:14 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
J@ger
n00b vip
 
Użytkownik #15
Posty: 3808


[ Osobista Galeria ]




backup to podstawa mowilem juz o tym nie raz
uratował mnie kilkukrotnie

ja wiem czy textowy to tylko sterownaie ? to po co by to było
  
Re: <J@ger> klient textowy ud
PostWysłano: Piątek, 13 Lutego 2004, 19:30 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
hardtmuth
Pro uczestnik
<tt>Pro uczestnik</tt>
 
Użytkownik #2
Posty: 1301


[ Osobista Galeria ]




tego do konca nie udowodnie, ale jak widze polecenia i co one robia, czyli wlaczanie wylaczanie np UD Agent, to zdaje misie ze to jest UD_mon tylko z tekstowym wprowadzaniem parametrow..., narazie nici z mega wydajnego obliczania, takiego jak DOS-Seti@home ;)
  
Re: <hardtmuth> klient textowy ud
PostWysłano: Piątek, 13 Lutego 2004, 19:55 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
J@ger
n00b vip
 
Użytkownik #15
Posty: 3808


[ Osobista Galeria ]




czyli co zdalne zarzadzanie na odległym kompie ?
nie chec mi sie wierzyc
słuchaj to robili radzieccy ludzie oni musieli cos wymyslic
  
Re: <J@ger> klient textowy ud
PostWysłano: Piątek, 13 Lutego 2004, 20:24 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
hardtmuth
Pro uczestnik
<tt>Pro uczestnik</tt>
 
Użytkownik #2
Posty: 1301


[ Osobista Galeria ]




jakie zdalne zarzadznie...J@ger, czy ja po chinsku pisze...tak piszesz :D, dobra wiem ze pisze po chinsku, ale przeciez chodzi mi o zarzadznie z poziomu lini polecien UD Agentem ;)
  
Re: klient textowy ud
PostWysłano: Niedziela, 18 Kwietnia 2004, 22:14 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
TomK
Bywalec
<tt>Bywalec</tt>
 
Użytkownik #839
Posty: 24


[ Osobista Galeria ]




Witam


hardtmuth :
tego do konca nie udowodnie, ale jak widze polecenia i co one robia, czyli wlaczanie wylaczanie np UD Agent, to zdaje misie ze to jest UD_mon tylko z tekstowym wprowadzaniem parametrow...


Dziś to włączyłem bo od niedawna licze UD, i zgadzam się z tym, to coś podobnego jak Seti Spy, a ud_con.exe to serce ud_mon.exe, który jest graficzną powłoczką, i daje pare fajnych funkcji.

A jeśli chodzi o przetwarzanie wydajne to moim zdaniem agent UD którego sobie ściągłem (www.grid.org) jest dopracowany, działa bardzo efektywnie i nic tu się nie przyspieszy. Ociążenie dodatkowe (3% - 8%) występuje tylko w momencie oglądanie kręcących się "kuleczek" smile.gif , trzeba obsłużyć obracanie. No i pewnie po skończeniu paczki trzeba wyliczyć kształt "dziwoląga". To jest bzdurna sprawa. Seti na kliencie graficznym chodziło dużo wolniej, ponieważ generowana grafika była tworzona na bierząco, inaczej dla każdej próbki, występowała duża dynamika zmian !!
Tutaj mamy 20 lub 200 (tyle narazie widziałem) "paczuszek", trzeba obliczyć ich kształt i ewentualnie obsłużyć obrót. Naprawde nie ma co sobie głowy zawracać. Bieżący klient jest naprawde (według mnie) dopracowany.


------------
edit by j@ger
czesc pozwolilem sobie poprawic ortografy wybacz ale ....
  
Re: <TomK> klient textowy ud
PostWysłano: Niedziela, 18 Kwietnia 2004, 22:54 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
J@ger
n00b vip
 
Użytkownik #15
Posty: 3808


[ Osobista Galeria ]




wg mnie klient textowy tak czy inaczej by sie przydał
nie musze i nie chce ogladac krecacych sie molekuł szczegolnie jako wygaszacz ekranu
Cytat:
Bieżący klient jest naprawde (według mnie) dopracowany.

o zdecydownie sie nie zgadzam twierdza to nawet sami tworcy
ale jakos sil im brakuje na poprawki
mozna tu wiele poprawic chocby samo bezpieczenstwo ...

nie wiem czy zauwazyles ud nigdy nie zauwaza ZADNEGO firewalla przynajmniej u mnie (kilkadziesiat kompow) NIGDY nie poprosil o zgode
poza tym transmisje mozna by zaszyfrowac
wprowadzic oficjalnie UD monitor, no i zmienic durne naliczanie punktow
ktore sie nie zmienilo od kilku lat i przestalo byc aktualne

a tak przy okazji to uzupełnij prosz profil i podpis jakis wrzuc
witaj na forum i w druzynie
  
Re: <J@ger> klient textowy ud
PostWysłano: Poniedziałek, 19 Kwietnia 2004, 17:14 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
Abdenago
Stały bywalec
<tt>Stały bywalec</tt>
 
Użytkownik #613
Posty: 79


[ Osobista Galeria ]




Cytat:
NIGDY nie poprosil o zgode




a to dziwne, jak uzywalem Kerrio a teraz Sygate zawsze byla zauwazany i musialem firewall uczyc dopuszczac program do sieci inaczej byl "odciety".. ale jak wiadomo roznie to bywa...

uwazam ze zawsze cos mozna zrobic lepiej, odnosnie klienta UD, jak kolega wyzej wspomniaj napewno bezpieczenstwo jak i wydajnosc, tekstowy by liczyl ciut szybciej, a przeciez o czas sie tu rozchodzi...
  
Re: <J@ger> klient textowy ud
PostWysłano: Poniedziałek, 19 Kwietnia 2004, 21:36 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
TomK
Bywalec
<tt>Bywalec</tt>
 
Użytkownik #839
Posty: 24


[ Osobista Galeria ]




Witam

Zawsze można coś ulepszyć, przyspieszyć, poprawić. Wyraziłem swoje zdanie biorąc pod uwage kolosalną różnice w graficznym kliencie Seti, a bieżącym kliencie UD.
  
klient textowy ud
Forum dyskusyjne -> Software -> Przeliczanie rozproszone

Strona 1 z 1  
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  
wywrotka PiłaDarmowa wycena i skup monet Warszawa oraz banknotów, orderów, medali, odznaczeń wojskowych
Kopiowanie i rozpowszechnianie materiałów w całości lub części jest niedozwolone. Wszelkie informacje zawarte w tym miejscu są chronione prawem autorskim.



Forum dyskusyjne Heh.pl © 2002-2010