Forum Dyskusyjne
Zaloguj Rejestracja Szukaj Forum dyskusyjne

Forum dyskusyjne -> Software -> Przeliczanie rozproszone -> SETI@HOME Idź do strony 1, 2, 3, 4
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Re: <hardtmuth> SETI@HOME
PostWysłano: Sobota, 27 Marca 2004, 00:30 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
J@ger
n00b vip
 
Użytkownik #15
Posty: 3808


[ Osobista Galeria ]




amen

ja tam licze dalej seti na bodaj 2 kompach
sa tak słabe ze nei nadaja sie do ud
a tam seti driver i jakos to działa
nieważne temat umarł smiercia naturalna
EOT
  
Re: SETI@HOME
PostWysłano: Niedziela, 18 Kwietnia 2004, 19:56 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
TomK
Bywalec
<tt>Bywalec</tt>
 
Użytkownik #839
Posty: 24


[ Osobista Galeria ]




Witam

Temat jest stary może, nie wiem czy istnieje już team forum w seti, ale chciałbym się podzielić swoimi doświadczeniami.

Licze seti już od roku, zaczynałem na Celeron 300@450 na WinXP, teraz używam Duron 1300. Ostatnio zainstalowałem UD i zalogowałem się na forum. Moje spostrzeżenia:

- powinno się używać UD do testowania stabilności komputera po podkręceniu ponieważ dobrze grzeje biggrin.gif , temp. w ciągu 2 minut od włączenia wzrasta o 10 stopni (przewietrzana buda, standardowy cooler), po wyłączeniu w ciągu minuty spada o te 10 stopni, super zabawa w oglądaniu cyferek.

- seti tak nie grzeje, temp. rośnie o 6 stopni, o 9 stopni podgrzewa proca tylko w czasie gdy liczy początek nowej próbki,

- nie da się liczyć (przynajmniej tak wywnioskowałem) obu projektów w tym samym czasie, po włączeniu seti i UD, seti przejmie całą wolną moc obliczeniową, choć wydawać by się mogło że się jakoś podzielą,

- żadna gra nie rozgrzeje proca bardziej niż UD biggrin.gif , Na Colinie 04 miałem 6 stopni mniej,

- poradziłem sobie z liczeniem obu projektów na raz, ja licze UD na swoim koncie, brat liczy seti na swoim biggrin.gif .

To tyle tego wywodu, temperatury sprawdzałem u siebie i u kolegi, zależą pewnie od zastosowanego chłodzenia itp. rzeczy.

Zachęcam do uczestnictwa w projektach. smile.gif
  
Re: <TomK> SETI@HOME
PostWysłano: Niedziela, 18 Kwietnia 2004, 22:54 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
Analyzer
Uczestnik
<tt>Uczestnik</tt>
 
Użytkownik #17
Posty: 359


[ Osobista Galeria ]




wow Tomk ździwiłeś mnie tym,,, aż nie mogę w to uwieżyć trzeba będzie to sprawdzić:)
  
Re: SETI@HOME
PostWysłano: Niedziela, 18 Kwietnia 2004, 23:14 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
J@ger
n00b vip
 
Użytkownik #15
Posty: 3808


[ Osobista Galeria ]




na poczatku powiem ze seti licze kilka lat :)
TomK @ Niedziela, 18 Kwietnia 2004 19:56 @ :

- nie da się liczyć (przynajmniej tak wywnioskowałem) obu projektów w tym samym czasie, po włączeniu seti i UD, seti przejmie całą wolną moc obliczeniową, choć wydawać by się mogło że się jakoś podzielą,

i znow sie nie zgodze :D mozna liczyc i niektorzy tak robia
fakt ze pomimo ze oba maja priorytet idle to seti liczy a ud tylko kreci zegarem mozna to wykorzystac jak chce sie nabijac punkty - wystarczy pomyslec, ale ja nie pochwalam tego
Cytat:

- żadna gra nie rozgrzeje proca bardziej niż UD biggrin.gif , Na Colinie 04 miałem 6 stopni mniej,

hmm ciekawe collin jak przypuszczam bardziej wykorzystuej grafe niz proca. u mnie chcby D2 rozgrzewa proca w identyczny sposob,
wiekszosc gier podobnie, a jako ze teraz nie gram to nie mam jak sprawdzic.
temp stabilna 43 idle jak hamuje ud i 50 w stresie
aktualny uptime systemu to blisko tydzien bo robilem, updaty i restartowalem
  
Re: <J@ger> SETI@HOME
PostWysłano: Poniedziałek, 19 Kwietnia 2004, 21:13 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
TomK
Bywalec
<tt>Bywalec</tt>
 
Użytkownik #839
Posty: 24


[ Osobista Galeria ]




Witam

Masz racje co do tego, że coś tam to UD liczy razem z Seti, bo przecież nie blokują się nawzajem, tylko kto by chciał liczyć próbke UD w tydzień ?? smile.gif .

No może bardziej grzeje proca CPU Burn, no ale sam tego nie sprawdzałem, jak ktoś chce to niech sobie zapuści na 1h CPU Burn i podzieli się wnioskami biggrin.gif . To tyle
  
Re: SETI@HOME
PostWysłano: Poniedziałek, 19 Kwietnia 2004, 22:40 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
J@ger
n00b vip
 
Użytkownik #15
Posty: 3808


[ Osobista Galeria ]




TomK @ Poniedziałek, 19 Kwietnia 2004 21:13 @ :
..., tylko kto by chciał liczyć próbke UD w tydzień ?? smile.gif .


i znow cie zacytuje
mam kilka kompow ktore przy dobrych wiatrach licza w dwa tygodnie i to bez seti ...
so ... chciec to moc, zeby miec wyniki trza sie starac dotyczy to rowniez seti i ud
pozdr
  
Re: <J@ger> SETI@HOME
PostWysłano: Poniedziałek, 19 Kwietnia 2004, 22:46 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
Analyzer
Uczestnik
<tt>Uczestnik</tt>
 
Użytkownik #17
Posty: 359


[ Osobista Galeria ]




no ja przeliczam jedna probke ponad miesiac:) , ale nie przeszkadza mi to tak więc looz:)
  
Re: <Analyzer> SETI@HOME
PostWysłano: Poniedziałek, 19 Kwietnia 2004, 22:56 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
J@ger
n00b vip
 
Użytkownik #15
Posty: 3808


[ Osobista Galeria ]




to niedługo ud odesle ci nieskonczona probke bo mu sie czas skonczy
uzywasz chociaz monitora ?
  
Re: <J@ger> SETI@HOME
PostWysłano: Poniedziałek, 19 Kwietnia 2004, 23:20 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
TomK
Bywalec
<tt>Bywalec</tt>
 
Użytkownik #839
Posty: 24


[ Osobista Galeria ]




Witam
J@ger :
mam kilka kompow ktore przy dobrych wiatrach licza w dwa tygodnie i to bez seti ...
so ... chciec to moc, zeby miec wyniki trza sie starac dotyczy to rowniez seti i ud


Bierzesz wszystko dosłownie smile.gif, przecież ja też zaczynałem na słabszych. Liczyłem u siebie na Celeronie 300A. Jakbym go nie sprzedał to też by na nim się coś liczyło. Później był Duron 800, teraz jest Duron 1300. Licze tylko na swoim sprzęcie bo ludzi trudno namówić kogoś do pomocy (a co z tego będe miał, po co to liczyć, itp.). Wyżej napisałem jak rozwiązałem problem w miare równego podziału zasobów na oba projekty (UD i Seti). Gdybym oba projekty uruchamiał jednocześnie to Seti miało by ok.97% dostępnych wolnych zasobów, a UD reszte. To by oznaczało dyskryminacje smile.gif. Fajnie by było jakby oba dzialiły się równo zasobami. Kiedyś nawet (w seti) gdy przesiadałem się z klienta graficznego na tekstowy, przez kilka dni miałem uruchomione oba. Musiałem zrobić jakiś myk, nie pamiętam dokładnie, ale chyba przestawienie priorytetu graficznego klienta na "Poniżej normalnego" i dzieliły się równo mocą. W UD zmiana priorytetu na normalny, (przynajmniej u mnie) nic nie zmienia. Prosze nie brać wypowiedzi tak całkiem dosłownie. Jeśli ktoś chce liczyć w takich proporcjach 97% - Seti, 3% - UD to jego wybór. Dla mnie było to nie do przyjęcia. To tyle.[/quote]
  
Re: SETI@HOME
PostWysłano: Poniedziałek, 19 Kwietnia 2004, 23:45 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
J@ger
n00b vip
 
Użytkownik #15
Posty: 3808


[ Osobista Galeria ]




TomK @ Poniedziałek, 19 Kwietnia 2004 23:20 @ :

[..]
Licze tylko na swoim sprzęcie bo ludzi trudno namówić kogoś do pomocy (a co z tego będe miał, po co to liczyć, itp.).


dobra juz ostatnio raz bo powiesz ze sie czepiam tongue.gif
zwroc uwage ze w statach wystepuje jako Grupa J@gera
bo jak łatwo sie domyslic nie licze sam
mam teraz 62 koncowki z czego czynnych jest ponizej 30
zapewniam cie ze da sie namowic innych
i oni namawiaja innych
tyle zycze sukcesów
  
Re: <J@ger> SETI@HOME
PostWysłano: Wtorek, 20 Kwietnia 2004, 12:29 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
TomK
Bywalec
<tt>Bywalec</tt>
 
Użytkownik #839
Posty: 24


[ Osobista Galeria ]




Witam

Czepiasz się smile.gif , ale luz

Mi też udało się namówić pare osób (dotyczy seti), ale część właśnie nie jest już aktywna. Do UD narazie namówiłem jedną. Mam kilku chętnych do Seti albo UD, ale mieszkają troszke na uboczu (bardziej niż ja) i sieć jeszcze tam nie dotarła sad.gif. Liczenie bez dostępu do sieci jest troszke kłopotliwe.

Jak kiedyś będe miał dostęp do jakiegoś kompa, napewno się coś na nim zapuści. Namawiam tych, którzy pracują w biurach i w instytucjach z jakimiś kompami dopiętymi do sieci, do zapuszczenia czegoś, (oczywiście za zgodą admina) smile.gif.
  
Re: <J@ger> SETI@HOME
PostWysłano: Czwartek, 23 Września 2004, 12:10 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
Analyzer
Uczestnik
<tt>Uczestnik</tt>
 
Użytkownik #17
Posty: 359


[ Osobista Galeria ]




ok
słuchajcie mam pomysł
jak sami widzcie do ud nie za duzo osob przychodzi:( w sumie nie dobrze dlatego doszedlem do wniosku ze mozna by zalozyc team w ktorym w sumie chyba bedziemy wiedzieli co przeliczami (moze tez nie do konca). Tak sie zastanawiam czy Seti bylo by dobrym pomyslem. Zastanawiam sie tez tak czy np nie moglibysmy przeliczac pod nazwa heh.pl ? i na tym samym nicku? Co o tym myslicie? doalo by sie info na stronie a my jako admini przeliczalibysmy najlepszego usera. Co wy na to?
  
Re: <Analyzer> SETI@HOME
PostWysłano: Czwartek, 23 Września 2004, 12:41 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
hardtmuth
Pro uczestnik
<tt>Pro uczestnik</tt>
 
Użytkownik #2
Posty: 1301


[ Osobista Galeria ]




seti tylko na wygaszaczu by moglo u mnie liczyc, bo strasznie mi komp od niego zamulal.

Jesli team sie przerzuci na Seti rowniez to zrobie, ale mocy obliczeniowej prawdopodobnie mniej bede dawal niz dawalem przez UD`ko
  
Re: <hardtmuth> SETI@HOME
PostWysłano: Czwartek, 23 Września 2004, 14:59 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
Analyzer
Uczestnik
<tt>Uczestnik</tt>
 
Użytkownik #17
Posty: 359


[ Osobista Galeria ]




to ja zaloze:D:D:D:D i dam wam info z haslem i loginem :D 3majcei kciuki:D
  
Re: <hardtmuth> SETI@HOME
PostWysłano: Czwartek, 23 Września 2004, 16:24 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
J@ger
n00b vip
 
Użytkownik #15
Posty: 3808


[ Osobista Galeria ]




ja zostaje przy UD sorry
  
Re: <J@ger> SETI@HOME
PostWysłano: Czwartek, 23 Września 2004, 21:04 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
Analyzer
Uczestnik
<tt>Uczestnik</tt>
 
Użytkownik #17
Posty: 359


[ Osobista Galeria ]




a ja nie wiem co mam myslec heh:)
  
SETI@HOME
Forum dyskusyjne -> Software -> Przeliczanie rozproszone

Strona 4 z 4  
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  
najlepszy najszybszy Serwis laptopów pruszków sprawdź już dziś
Kopiowanie i rozpowszechnianie materiałów w całości lub części jest niedozwolone. Wszelkie informacje zawarte w tym miejscu są chronione prawem autorskim.



Forum dyskusyjne Heh.pl © 2002-2010