Wysłano: Poniedziałek, 29 Grudnia 2003, 13:42 |
|
|
|
czy ktos ma jakis dobry przepis na ciasto na pizze tak by smakowala podobnie do tej pizzeryjnej??
z gory dzieki za pomoc |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Wtorek, 30 Grudnia 2003, 12:55 |
|
|
|
Ja korzystam z następującego przepisu:
4 szklanki mąki
2 dag drożdży
1/2 szklanki ciepłej wody
3 łyżki oliwy
1 jajko
sól
Jest to jednak propozycja dla osób, które lubią pizzę na grubym spodzie. |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <kobieta_strzelec> pizza |
|
|
Wysłano: Wtorek, 30 Grudnia 2003, 17:59 |
|
|
|
a gruby spod oczywscie najlepszy jest !!!! ;) |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <kobieta_strzelec> pizza |
|
|
Wysłano: Wtorek, 30 Grudnia 2003, 18:33 |
|
|
|
ale jak wyrobic ciasto :?
wszystko naraz do miski
czy najpierw drozdze do wody niech urosna i etc? |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Wtorek, 30 Grudnia 2003, 18:49 |
|
|
|
w pizzy hut maja taki proszek
do ktorego dodaje sie wode, make i cos tam jeszcze,
i wychodzi im ciasto do pizzy,
tyle ze jak robilismy taka z bratem w domu
to nigdy nam nie wyszla jak ta pizzeryjna |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Wtorek, 30 Grudnia 2003, 18:56 |
|
|
|
Drozdze pokruszyc i wymieszac z odrobina cukru. Najlepiej rosna w cieple |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Wtorek, 30 Grudnia 2003, 19:24 |
|
|
|
i o to chodzi :)
dzieki za pomoc ide pomysl wprowadzic w czyn mam nadzieje ze sie uda :)
pozdrawiam i udanego sylwestra |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Środa, 31 Grudnia 2003, 14:26 |
|
|
|
zrobilem i wyszla calkiem dobra ale wydaje mi sie ze to jajko z przepisu powoduje ze ciasto jest twardsze bo bez jajka jest miekciejsze ale ogolnie jest ok no i faktycznie grube ciasto :) |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Środa, 31 Grudnia 2003, 14:32 |
|
|
|
To ja dorzuce jeszcze przepis z ktorego osobiscie korzystam i jestem bardzo zadowolony
1,5 szklanki maki
3 dkg drozdzy
niepelna szklanka mleka
sol
1 lyzka cukru
piec w temp. 200-250 st przez 20-30 min.
Osobiscie polecam robienie z podwojnej porcji. Przepis prosty, aczkolwiek niezykle skuteczny. Nikt mi jeszcze nie marudzil, ze byla niedobra |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Czwartek, 03 Marca 2005, 21:31 |
|
|
|
- PIZZA-
½ KG. MĄKI
0,30 L. LETNIEJ WODY
0,5 PACZKI DROZDŻY
1 ŁYŻECZKA SOLI
PIEC W 250` PRZEZ 15-20 MIN.
pozdrawiam-Darek |
|
|
|
|
|