Forum Dyskusyjne
Zaloguj Rejestracja Szukaj Forum dyskusyjne

Forum dyskusyjne -> Hardware -> Sprzęt -> RAM
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
RAM
PostWysłano: Piątek, 03 Października 2003, 11:59 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
oozz
Stały bywalec
<tt>Stały bywalec</tt>
 
Użytkownik #239
Posty: 219


[ Osobista Galeria ]




Przymierzam się do kupna Durona 1600.
I narzuca mi się pytanie.
Jakie pamięci?
Ten duron to chyba 266MHz.
DDR 256MB PC3200 (PC400) HQ -190zł
DDR 256MB PC3200 (PC400) Kingston-235zł.
Warto dołożyć? zyskam na tym?
(to prawie 20% drożej...jak duży jest zysk?)
P.S. zapomniałem dodać, że FSB 333/266/200 MHz (płyta). więc więcej niż 333MHz i tak z płyty nie wyjdzie.
  
Re: <oozz> RAM
PostWysłano: Piątek, 03 Października 2003, 13:17 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
e X t 7 3
Stały uczestnik
Stały uczestnik
 
Użytkownik #67
Posty: 854


[ Osobista Galeria ]




jeżeli możesz kup to TwinMOS Twister 256 MB 466 MHz BOX cena ok 380 zł ... moim zdaniem najlepsze teraz na rynku ... a jezeli dysponujesz mniejsza gotówką to proponuje Kingston HyperX 256 MB 370 MHz BOX ok. 320 zł ... te Kingston`y "zwykłe" to STRASZNE badziewie miałem ... mam teraz te "HYPER X`y" i chodzą na 430-435 na timingach 2-6-2-2 ... choć powiem ze wolałbym te Twister`y ... ponoć dociągają do 580 MHz !!!!! wink.gif ... oczywiście to już hard O/C ale zależy co komu trzeba smile.gif

aha jak to nie wyjdzie ponad 333 ;) ... to są wartości nominalne ... nie wiem jaka płyta ale moja chodzi nawet na 440 a po modzie powinna do 480 MHz a to Abit NF7-S ... podaj jaka płyta
  
Re: <e X t 7 3> RAM
PostWysłano: Piątek, 03 Października 2003, 14:02 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
oozz
Stały bywalec
<tt>Stały bywalec</tt>
 
Użytkownik #239
Posty: 219


[ Osobista Galeria ]




Płyta to Asrock K7VT4-4x
http://www.asrock.com/product/product_k7vt4-4x_r3.htm

P.S. Mówiłem kiedyś, ze z kasą kruuuucho wink.gif
  
Re: <oozz> RAM
PostWysłano: Piątek, 03 Października 2003, 15:19 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
e X t 7 3
Stały uczestnik
Stały uczestnik
 
Użytkownik #67
Posty: 854


[ Osobista Galeria ]




no płyta do "rewelek" nie należy wink.gif ale nie jest zła ... sądzę ze można by z niej "wytargać" ze 400 MHz choć nie będzie to łatwe ... niestety na płytach innych niż opartych o Nforce mnożnik FSB jest związany z PCI i AGP co będzie powodować ze PCI przy 400 MHz na FSB biedzie mieć 40 MHz ... natomiast AGP 80 MHz ... jak masz dobrą i stabilna kartę graficzna powinna to wytrzymać wink.gif

a co do kasy ... przecież ciągle piszesz ze cos kupujesz tak z tego wiec wnioskowałem że jednak jakieś pieniążki są wink.gif

a jeżeli nie dysponujesz w/w kwotą na pamięci to proponuje TwinMOS 256 MB 400 MHz BOX za 220 zł

Pozdrawiam !
  
Re: <e X t 7 3> RAM
PostWysłano: Piątek, 03 Października 2003, 18:24 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
GregorP
Uczestnik
<tt>Uczestnik</tt>
 
Użytkownik #235
Posty: 320


[ Osobista Galeria ]




Najlepsze na rynku są Mushkiny różnorakie..
.."zwykłe" Kingstony kręcą się tak kiepsko, bo nie są pamięciami do
kręcenia..

.."zwykłe" TwinMOSy będą w tym przypadku bardzo dobrym wyborem -
- PC333, lub PC400..
..możesz też popytać w sklepach, jakie "nołnejmowe" pamięci mają..
..jeśli SpecTeki, to bierz w ciemno - kręcą się wyśmienicie.. ;)
  
Re: <oozz> RAM
PostWysłano: Sobota, 04 Października 2003, 10:18 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
Tirinti
Pro uczestnik
<tt>Pro uczestnik</tt>
 
Użytkownik #28
Posty: 1295


[ Osobista Galeria ]




Mam wrażenie, że nie kupujesz w celach overclockerskich. A do tego zestawu to wystarczy każda pamięć mogąca chodzić na 266 CL2. Czyli nawet ta tańsza z wymienionych. A jak chcesz trochę podkręcać to 333 CL2 spokojnie wystarczy a tu też ta pierwsza może wystarczy, a jeśli nawet nie to przy CL2.5 stracisz może 2% wydajności.
  
Re: <Tirinti> RAM
PostWysłano: Wtorek, 07 Października 2003, 08:20 Odpowiedz bez cytowania Odpowiedz z cytatem
oozz
Stały bywalec
<tt>Stały bywalec</tt>
 
Użytkownik #239
Posty: 219


[ Osobista Galeria ]




Dokładnie tak. Kręcić pewnie nie będę. Może najwyżej pójde na 333MHz.
Co nie zmienia faktu, że pewnie jak "kiedyś" wink.gif zmienię płytę, to pamięci pewnie mi zostaną. I lepej mieć lepsze niz gorsze.
  
RAM
Forum dyskusyjne -> Hardware -> Sprzęt

Strona 1 z 1  
  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  
przedszkole Piłapurmo wrocławszkoła forexkartki-komunijne-recznie-robione.eubusy Munchen
Kopiowanie i rozpowszechnianie materiałów w całości lub części jest niedozwolone. Wszelkie informacje zawarte w tym miejscu są chronione prawem autorskim.



Forum dyskusyjne Heh.pl © 2002-2010