Wysłano: Poniedziałek, 26 Stycznia 2004, 14:01 |
|
|
|
Tutaj możesz umieszczać swoje pytania związane z programem United Devices |
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 | Re: <Analyzer> Pytania i problemy |
|
 |
Wysłano: Wtorek, 27 Stycznia 2004, 10:07 |
|
|
|
problem rozwiazalem ale nie za dobrym sposobem....zauwazylem ze liczenie mojej probki stoi na 28% caly czas i nie ma zamiaru ruszyc dalej, zostawilem kompa na cala noc i nadal z rana stal na 28%, wiec dalem sobie sianka i przeinstalowalem ud, pobral nowa paczke i mam nadzieje ze teraz ruszy ;)
zreszta teraz zdostalem bialko o 200 wiazaniach i po 44 minutach zadnego wiazania nie policzyl...cos sie schrzanilo czy cos ?
chyba musze dysk sprawdzic, bo w meidzyczasie diskeeper powiedzial zebym sprawdzil dysk bo sa bledy na nim :O |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Wysłano: Wtorek, 27 Stycznia 2004, 10:24 |
|
|
|
czemu nie moge edytowac postow ? :)
nadal nie rusza, dysk sprawdzilem, ale jadlem sniadanie wiec nie wiem czy jakies bledy znalazl ;)...a loga cos nie widze
probke meczy ciagle UD`ek, ale nie mam podgladu 3D tego bialka...jak i w zakladce application jak i w wygaszaczu ekranu...cos sie chyba schrzanilo...a najlepszym chyba unowoczesnieniem do UD byloby podawanie postepu w procenatach,ale przynajmniej w jednym...dwoma miejscami po przecinku, bo chociaz byloby widac ze idzie, a nie wisi... |
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 | Re: <hardtmuth> Pytania i problemy |
|
 |
Wysłano: Wtorek, 27 Stycznia 2004, 15:05 |
|
|
|
NIe możesz edytować postów bo nie dołaczyłes do grupy na forum
a co do tego jak Ci przelicza to u mnie razn przeliczalo przez 8 h i caly czas bylo 0 %, dopiero po tych 8 h się ruszyło. Ja bym poprostu nie przejmował się tym jak to przelicza. możesz też sprobować z proxy, albo poprostu poczekać , naprawde moim zdanem to byłoby najlepszy pomysł na lapie zaczęło mi przeliczać dopiero po 20h a teraz już ładnie chodzi
jak to mowia czas pokaze:) |
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
Wysłano: Wtorek, 27 Stycznia 2004, 17:05 |
|
|
|
oki to powiedz mi jak dolaczyc do grupy...aha....juz chyba wiem jak :D, chociaz nie wiem czy to cos da ;)
a teraz juzwidze ze mam jedno wiazanie tego bialka wyliczone...dobra jkosc idzie, a wazne ze procek pracuje...i jeszcze do tego szuka UFO ;) |
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
Wysłano: Wtorek, 27 Stycznia 2004, 17:13 |
|
|
|
to może wina jest to że zaistalowales seti? |
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
Wysłano: Wtorek, 27 Stycznia 2004, 19:31 |
|
|
|
hmm...to moze jednak seti wylacze ;), ale pierwsza moja probke tez liczylo razem z seti w tle, komp chodzi troche wolniej, ale nie ma takich przewieszen....dobra tego posta pisalem przez ponad 1h ;d
teraz po wylaczeniu seti widze ze ud ruszylo...zostaje przy ud..puki co ;) |
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
Wysłano: Wtorek, 27 Stycznia 2004, 19:42 |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Wysłano: Poniedziałek, 02 Lutego 2004, 17:28 |
|
|
|
a u mnie chodzi to jak krew z nosa......... predzej zasilacz sie przepali w kompie....monitor wybuchnie.... nadejdzie armageddon...niz dostane jakies punkty....  |
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 | Re: <CAAL-SHTO> Pytania i problemy |
|
 |
Wysłano: Poniedziałek, 02 Lutego 2004, 18:39 |
|
|
|
jaki procek masz ?
a poza tym mi wlasnie liczy sie jedna probka na athlonie 1000 juz od 30h...na duronie 1,4 liczy sie jedna probka... juz 20h, a na duronie 800 liczy sie tez kolo 30h jedna z probek...tyle to zajmuje ;) |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Wysłano: Wtorek, 03 Lutego 2004, 18:59 |
|
|
|
Problemków raczej nie mam z analizom często w jeden dzionek się wyrabia
przy procku barton 2500+
Czy może mi ktoś wytłumaczyć po co są te punkty w analizerze albo gdzie mogę się dowiedzieć tu na forum może już było gdzieś omówione
[/list][/list] |
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 | Re: <nestor> Pytania i problemy |
|
 |
Wysłano: Wtorek, 03 Lutego 2004, 19:24 |
|
|
|
jasne już piszę
TE punkty to taka forma rywalizacji, chodzi o to aby to przeliczanie było pewną formą wsółzawodnictwa. Nie zaszkodzi w sumie. jest jeszcze jeden topic który mówi o tym ilu jakie wyprzedzilismy już teamy, polecam ;D |
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 | Re: <nestor> Pytania i problemy |
|
 |
Wysłano: Wtorek, 03 Lutego 2004, 19:30 |
|
|
|
taki szybki procek i narzekasz ze wolno Ci idzie ? :D |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Wysłano: Środa, 18 Lutego 2004, 00:59 |
|
|
|
Slyszalem ze mozna ustawic co jaki czas ma byc robiona aktualizacja danych przerobionych przez program. w sumie co jakis czas resetuje kompa i mi by sie to przydalo bo tak to robi w kolko to samo i nie moze zrobic  |
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 | Re: <CAAL-SHTO> Pytania i problemy |
|
 |
Wysłano: Środa, 18 Lutego 2004, 03:17 |
|
|
|
zobacz watek nt UD monitor, tam wszystko jest o tym programie |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Wysłano: Wtorek, 06 Kwietnia 2004, 02:20 |
|
|
|
MAm pytanie - odnoszę wrażenie, że firewall blokuje mi ściągnięcie nowej próbki - od dwóch dni UD próbuje cóś ściągnąć i nie może zacząć przeliczania.
Jeśli w tym problem - który port trzeba mu odblokować? |
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 | Re: <nepray> Pytania i problemy |
|
 |
Wysłano: Wtorek, 06 Kwietnia 2004, 07:58 |
|
|
|
cześć
rzecz jasna juz pisze
UD działa na portach 80 i 443
esli nadall bedziesz mial problemy to pisz:) |
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
Wysłano: Środa, 21 Kwietnia 2004, 16:07 |
|
|
|
Witam
Mam pewien problem z programem. Przy pierwszym uruchomieniu wszystko pracowało normalnie. W tej chwili po drugim pobraniu materiału do przeliczenia mam pewien problem. Za każdym razem po włączeniu komputera program zaczyna liczyć od początku - nie zapamiętuje tego co liczył poprzednio. Wcześniej tego nie było. Proszę o podpowiedź co może być nie tak. Tylko w sposób zrozumiały - nie mam pojęcia o terminologii której używacie w swych postach.
z góry dziękuję za pomoc
Monika |
|
|
|
|
|