|
| [WiFi] Jaki sprzęt WiFi? Co jest nie tak? |
|
|
Wysłano: Poniedziałek, 05 Września 2005, 23:11 |
|
|
|
Mam Access Point firmy D-Link AP-2000AP+ oraz kartę w laptopie PCMCIA D-Link DWL-G650+.
Co jakieś 5-15 minut połączenie te (bezprzewodowe) rozłącza się i za chwilę łączy się z powrotem. Access Point ma wgrany najnowszy firmware. Próbowałem różnych konfiguracji. Sprawdzałem też różne wersje sterowników do karty DWL-G650+ i ciągle to samo - rozłączanie...
Access Point mam w drugim pokoju (odległość jakieś 6-7 metrów i 3 ściany), ale odległość chyba nie ma znaczenia, bo nawet jak jestem z laptopem przy samym Access Point'cie to też się sieć rozłącza.
Czego to jest wina? Czy to normalne w sieci bezprzewodowej? A może sprzęt mam uszkodzony? Nie wiem, bo kartę kupiłem nową, a Access Point kupiłem używany.
Najchętniej bym sobie kupił inny, obojętnie jaki, sprzęt WiFi, aby tylko był stabilny i się nie rozłączał. Jaką firmę polecacie? (najlepiej propozycje sprzętu znanego z własnego doświadczenia), bo nie wiem, ale korzystam z programów p2p i chyba ma to wpływ na rozłączanie.
Zauważyłem jeszcze, że przez kilka sekund zanim się urwie połączenie, dane się wysyłają, tylko pobierane dane się zacinają, i pewnie przez to system musi się rozłączać.
Może ktoś ma/miał podobny problem i wie jak go rozwiązać ?
Zatem jaki sprzęt WiFi do korzystania z p2p, żeby się nie rozłączało? (cena nie ma większego znaczenia) |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Środa, 16 Listopada 2005, 19:11 |
|
|
|
czesc,
p2p po lanie czy po necie (jakie transfery wyciagasz)? Masz najpewniej uszkodzony sprzet albo cos zle ustawione.
Polecam Linksysa (WAP54G i WPC54G) lub USR MAXg... oba niestety drogie.
Uzywalem tez kiedy Dlinka di-624 i odpowiednia karta do niego i nie bylo problemu.. |
|
|
|
|
|
|
|
Wysłano: Czwartek, 22 Grudnia 2005, 18:19 |
|
|
|
A co sądzicie o PENTAGRAM horNET WIFI (11 Mbps). Warto coś takiego mieć ? |