|
| Jaka ładowarka do akumulatorków? |
|
|
Wysłano: Niedziela, 19 Października 2003, 22:48 |
|
|
|
Poszukuję dobrej uniwersalnej ładowarki do akumulatorków NiCd i NiMH. Fajnie jakby miała tryb głębokiego rozładowania, odświeżania ( formowania) oraz testowania. Mam na ten zakup ok 150 pln. Macie jakieś sugestie? |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: Jaka ładowarka do akumulatorków? |
|
|
Wysłano: Sobota, 25 Października 2003, 15:55 |
|
|
|
Ja powiem tak. Jezeli to ma być naprawdę dobra ładowarka to powinienes kupić coś co ładuje powoli akumulatory a nie najbardziej popularne dzisiaj tzw. r o z p i e r d....
Najlepsze sa takie prof. motorolli - niestety na taka to msuialbys przeznaczyc minimum 500-700zl. za 150zl. to niestety nie kupisz niczego naprawdę pozadnego. Niemniej jezeli chodzi ci o ladowanie aku AA badz AAA to ich ceny sa tak male ze ja bym postawil na jakas poprostu szybka i tania - bo wydajac 150zl. zakupisz generalnie to samo co za 50zl. tylko w innej obudowie i z innym napisem. |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: <s-z-a-k-a-l> Jaka ładowarka do akumulatorków? |
|
|
Wysłano: Sobota, 25 Października 2003, 18:54 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| Re: Jaka ładowarka do akumulatorków? |
|
|
Wysłano: Niedziela, 26 Października 2003, 15:42 |
|
|
|
Dzięki Wam za pomoc Zamówiłem ładowarkę Emos`a za niecałe 81.25 pln z przesyłką.
s-z-a-k-a-l : |
Ja powiem tak. Jezeli to ma być naprawdę dobra ładowarka to powinienes kupić coś co ładuje powoli akumulatory |
Tak sie składa że mam 10 letnia ładowarkę Sanyo (AA, prąd ładowania 100mA ), która jak dotąd mnie nie zawiodła ale niestety nie jest w stanie naładować nowoczesnych akumulatorków NiMH
s-z-a-k-a-l : |
Niemniej jezeli chodzi ci o ladowanie aku AA badz AAA to ich ceny sa tak male ze ja bym postawil na jakas poprostu szybka i tania |
Ale mi chodziło o ładowarkę uniwersalną która obsuguje R6/AA,R03/AAA,R14/C,R20/D, 1x9V/6F22. Natomiast zgodzę się z Tobą że nie warto oszczędzać akumulatorków poprzez długie ładowanie małym prądem, ceny ich (akumulatorków) są dziś na tyle niskie że nawet 50% obniżenie żywotności nie jest problemem |
|
|
|
|
|
|
|
Kopiowanie i rozpowszechnianie materiałów w całości lub części jest niedozwolone. Wszelkie informacje zawarte w tym miejscu są chronione prawem autorskim.
|